Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

VPN: drie zines

Uitzending do 18:00 ** November 19th, 2020 by wim.webgang **

De VPN-zines collectie
Marthe heeft drie handige boekjes over VPN, VPN op de smartphone, en VPN problemen oplossen:

  • TUNNEL UP / TUNNEL DOWN (wat is een VPN enz)
  • TUNNELS and SMARTPHONES (toepassen op een smartphone)
  • TROUBLE SHOOTING openVPN

Met de hand getekende iconen door de Griekse auteur/artieste Mara, de betaalde 10 euro is ook als steun bedoeld.
Opgemaakt in Scribus (vrije/open source software), 1 en 2 met een “sans-guilt-wafer” font (zie ons nieuws voor meer ‘wafer’)
Ze zijn copyleft en downloadbaar, maar je kan ze ook als een mooie manueel ingebonden zwart-wit uitgave bestellen: https://psaroskalazines.gr/ (mara@systerserver.town). Ze zijn vertaald naar ondermeer Chinees en Frans.

PiVPN
Wim was aangenaam verrast door het nieuwe Nederlandstalige “Linux magazine”, mooier, meer inhoud, meer diepgang, een grote stap vooruit (m.a.w. het leek vroeger wat amateuristisch). De inhoud is niet onder creative commons of een andere copyleftlicentie gepubliceerd, maar onder het normale oude copyright, dus er wordt niets uit voorgelezen. Maar er staat bv een interessant artikel in over Qucs (Quite Universal Circuit Simulator), verder monitoring dashboard voor je Pi, Workshop Raspberry Pi, PiVPN (wat dan weer aansluit bij de vorige tijdschriften…). Kortom: “alles over open source” – of klinkt dat wat amateuristisch?
www.linuxmag.nl, 64 blz, jaargang 21, september 2020, NL: 6,95, verschijnt 6 keer per jaar.
De charts

Altijd leuker als de evolutie positief is, dat wil zeggen, de testen negatief, zodat het steil bergaf gaat met Antwerpen, wat betreft besmettingen dan. Zelf volgen op je Linux desktop: Covid19DataBE app…ondertussen aan versie 0.1.8: download van sourceforge: covid19databe-0.1.8.tar.gz. (uitpakken met tar -xzvf covid19databe-0.1.8.tar.gz. Openen met Gambas3-gemakkelijkst te installeren uit je eigen distributie-repo bv software.opensuse.org/package/gambas3, Ubuntu: universe repository)

Muziek
TRG-Banks Turbochaser
Ketsa-OnTheWayHome

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.