Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Didactisch materiaal * Computerbende opgerold * Valse websites

i-nieuws 6 na 6 ** February 21st, 2008 by wim.webgang **

21/2/2008

Didactisch materiaal

Er is didactisch materiaal van de RIAA uitgelekt op internet: een opleidings filmpje voor onderzoeksrechters. Het is bv de bedoeling om politiemensen sneller gepirateerde cd’s te doen herkennen. In het filmpje zouden bv cd’s zonder label getoond worden, en een cd-toren om cd’s te kopieren. Het filmpje probeert ook het kopieer-circuit in verband te brengen met andere criminele aktiviteiten, zoals drugsdelicten.

Computerbende opgerold

De politie van Quebec heeft een computerbende opgerold in Canada. Ze deden een inval in verschillende huizen en arresteerden een 15-tal personen. Die zouden van plan geweest zijn om in te breken in computers over heel de wereld. Daarvoor hadden ze een aantal trojaanse paarden klaarstaan, die toegang moesten verschaffen tot de besturing van computers van argeloze gebruikers. Ze mikten op 1 miljoen computers, vooral in Polen, Braziliƫ, VS enzovoort.

Eens binnen in de computers werden er valse websites opgezet die probeerden gebruikers te verleiden om persoonlijke gegevens in te vullen. Zonder te onthullen op welke manier, schatten ze dat de organisatie al meer dan 40 miljoen dollar winst maakte.


Valse websites

In een rapport van Trend Micro neemt het aantal gekraakte websites trouwens toe. Daardoor volstaat het niet om “verdachte” websites te vermijden en enkel op vertrouwde sites te surfen om veilig te zijn. De web-criminelen breken binnen in bestaande websites, en zetten ook valse websites op die wel inhoud bevatten alsof ze echt zijn, en daardoor ook bij een zoek in Google in de resultaten voorkomen, en zo bezoekers krijgen. Ze maken bv valse online apotheken, en rekenen op het vertrouwen van de bezoeker. Andere sites lijken gewone nieuws-websites te zijn, maar dienen om de koers van aandelen op de beurs te beĆÆnvloeden. En er is ook een variant op de vroegere virussen op diskettes. Een speciale botnet en worm “Worm-Spybot” wist al op USB aangesloten apparaten te besmetten. De VS staat nog altijd in voor zowat de helft van de oorsprong van computerbesmettingen, en de aziatische regio voor zowat 40 procent.

Van de commerciele sites zijn EBay en Paypal zowat de meest aangevallen sites in 2007. En voor 2008 voorspellen ze dat de ondertussen populair geworden “social networking” sites zullen aangevallen worden, evenals allerlei mobiele apparaten als smartphones en spelcomputers.

Trend Micro verdient echter zijn geld met de beveiliging van data en computersystemen. En met informatie over onveiligheid want ze verkopen het rapport voor 50 Euro.

Zie Trend Micro Internet Security 2008
http://us.trendmicro.com/us/home/

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.