Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Satellite spotting, wikileaks, report spotting

Uitzending do 18:00 ** February 21st, 2008 by wim.webgang **
 • Citaat van de maand: Ik ken hem niet persoonlijk.
  B. Gates is vol lof over Steve Jobs, maar over ene zekere Linus Torvalds weet hij niets te zeggen behalve “Ik ken hem niet persoonlijk”. (in een interview met Guillaume Grallet, DN15/2/08)
 • Ondertussen protesteren Flickr gebruikers tegen een overname door MS van Yahoo! (eigenaar van hun Flickr site) door … juist, foto’s. Een “protestgroep” met protestfoto’s met de naam: MICROSOFT: KEEP YOUR EVlL GRUBBY HANDS OFF OF OUR FLICKR
 • Behalve trainspotters zijn er ook Satellite spotters. Alleen vinden regeringen het niet leuk dat hobby-websites de baan van hun geheime spionage satellieten beschrijven. (spot here: heavens above over de neergeschoten satelliet, N2YO, JTrack, zelfs met een simpele palm?)
 • Overheden en Grote Bedrijven proberen invloed te krijgen op wat over hen verschijnt op het web, proberen te censureren. Onder meer door het inroepen van “overtreding van auteursrecht” als (delen uit) documenten van hen ongewild verschijnen. Een gespecialiseerde website verzamelt nu allerlei gelekte informatie, bestudeert die of stimuleert om die te bestuderen en becommentariĆ«ren: Wikileaks: We protect your identity while maximizing political impact. Daarvoor worden ze beloond met dreigementen en toevallige technische problemen als brand in de serverroom en onklaar geraken van de dns-verwijzing naar hun website. Onlangs bleef de Belgische site als een van de enige beschikbaar:
  wikileaks.be
 • Nog meer rapporten:
  Open source and the future of vendor-free IT, waarbij een groot onderzoeks en adviesburo opmerkt dat open source wel massaal gebruikt wordt, maar dat er weinig dienstverlenende bedrijven zijn op dat gebied. Ze steken een waarschuwende vinger op dat dit gebrek aan “ecosysteem” het verder doordringen van open source software in de bedrijfswereld zal afremmen. De cijfers wijzen echter uit dat de bedrijven de open source software inzetten in “hoostbelangrijke” tot “kritische” sytemen, en dat negentig procent van de gebruikers plant in de toekomst de software te blijven gebruiken, of het gebruik nog uit te breiden. Wordt de sektor eindelijk vrij van de afhankelijkheid van leveranciers (Vendor lock-in)? Werken al die bedrijven in het blinde weg of is de informatie toegankelijk genoeg om de kennis in-huis op te bouwen? Wie hebt u geĆ«ngageerd om een Firefox te komen installeren?

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.