Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

led-projecten gevorderd

Uitzending do 18:00 ** February 11th, 2021 by wim.webgang **

Enkele opdrachten voor de
Stop:bit voor gevorderden
- Met twee exemplaren met bijbehorende micro:bits (versie 1 of 2), kan je een verkeerslichtcombiniatie maken: Eén licht voor de voetgangers, één voor de auto’s. Met een knop voor de voetganger om te vragen om over te steken. De ene micro:bit stuurt via de radioverbinding het verzoek naar de andere, en de lichten reageren.
https://github.com/KitronikLtd/pxt-kitronik-stopbit/blob/master/RadioCrossingLeft.md
Andere ideën: Als slagboom; als je hem naar boven beweegt wordt het licht groen, als je hem naar beneden beweegt wordt het licht geel tot rood bij horizontale stand. Tip: de micro:bit heeft een tilt sensor. (ps: niet uitgeprobeerd dus ik weet niet of de richting van de tilt sensor klopt).

Recuperatie van een kerstboom: kruispunt
De kerstboom ondersteboven boven het midden van een kruispunt hangen. Voorzien van de typische zwarte ovaal-achtige kappen van verkeerslichten. Programmeren voor verkeerslichten in de 4 richtingen van het kruispunt.

Led-badge aansturen
Scroll de tekst van het lopende muzieknummer in de studio vanuit het BCP. BCP aanpassen? Onrechtstreeks via uitvoer naar tekstbestand en python script dat die inleest en naar de M1-8 stuurt? Todo…
ps: dit display is daar eigenlijk te kort voor. Het is maar net geschikt om bv de overblijvende tijd van de uitzending weer te geven, maar ja, er hangt natuurlijk al een klok in de studio.

Bij het uitproberen en programmeren is het ook fout gegaan en blijft de led-badge hangen op een fout, iets met missing language string; en daarna kan ik er geen nieuwe tekst in zetten.
Door met het bijgeleverde programma een tekst te laden ben ik er terug uit geraakt; en nu kan ik ook terug met het python Linux programma teksten zetten.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.