Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Micro:bit 2 als afteller voor start op de racebaan

Uitzending do 18:00 ** February 18th, 2021 by wim.webgang **

racebaan starterEen van de verschillen van deze nieuwe micro:bit met zijn voorganger is de ingebouwde kleine luidspreker (eigenlijk meer een zoemer).
Daarmee kan je gemakkelijk een bestaand muziekje uit de python bibliotheek aanroepen als geluidje in je toepassing. (Dat kan je evengoed met de vorige versie, maar dan moet je zelf een luidspreker aansluiten op pin 0 en GND. Maar dat gaat hier niet want de stop-bit is vast op de microbit verbonden met rood licht/LED op pin nul).
Documentatie: https://microbit-micropython.readthedocs.io/en/latest/tutorials/music.html
Omdat het moeilijk kiezen is op basis van tekst, heb ik een overzichtje gemaakt van de ingebouwde muziekjes: MicroBitPlayAllMusic.py
https://sourceforge.net/projects/webgang/files/MicroBit/

Micro:Bit2 + STOP:bit
Daarmee wordt de infrastructuur van de racebaan* uitgebreid. Verder bestaat die uit: een gesloten circuit van 2 banen, 2 racewagens*, een analoge toerenteller (elke keer het volgpinnetje van de auto voorbijkomt, klikt de teller een tandje verder, en het getal is uit te lezen op een ronde schijf met een pijltje; lekker analoog dus!)
Ik ben op zoek naar een geluidje om het einde van de race aan te geven. Punchline misschien? Nyan is zowat de langste. Ik kies uiteindelijk POWER_DOWN.
Ik merk dat het soms moeilijk is om geluid en leds te mengen (dubbel gebruik pin 0), hoewel je de luidsprekerfunctie wel aan en af kan zetten; de micro:bit2 stuurt geluid standaard naar de ingebouwde luidspreker lijkt me, maar het is in ieder geval een probleem om daarna rood licht te geven op pin 0; ik heb dus de code van het geluid zo gepositioneerd dat de rode led op dat moment al brand, dat lijkt te lukken.

* electrische auto’s die rijden op zonne-energie!

18:13 Animadvert – The lunatic
18:19 DarkundergroundBastard – Dark underground.basterd – heavy drummer
18:21 Ketsa-Dawnage
18:26 krackatoa – 07 – so long sapien
18:32 stazin – eccentrics
18:37 stazin – Evergreens and Stuff
18:39 Senn – Plastic Bag
19:00 Sro – Self Driving
19:00 Phillip Gross – 01 – Casablanca

by WebgangBCP v.0.5.6

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.