Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Linux werk bij AMD * Reklame belast * Texas in het donker * Draadloos op snelheid

i-nieuws 6 na 6 ** February 18th, 2021 by wim.webgang **

Linux werk bij AMD

De Phoronix website heeft opgemerkt dat processorfabrikant AMD steeds meer Linux specialisten in dienst neemt. Dat kan komen door het succes van AMD in het High Performance Computing segment. AMD is altijd al toegewijd geweest aan Linux, met betrouwbare ondersteuning, maar ook bij AMD zitten Linux gebruikers soms te wachten op onmiddellijke ondersteuning bij het op de markt komen, bv zoals bij intel. En dat lijkt nu de ambitie te zijn. Ze zoeken een manager Linux kernel development, een Technical lead die moet samenwerken met hardwarefabrikanten en Linux distributies.

De jobaanbiedingen situeren zich niet in onze buurt; de meeste gaan over Austin, Texas, andere over Bangalore, Karnataki, India, Shangai, Massachusetts, Ontario, enz.

Er zit ook een Coreboot / Firmware Engineer – Roseville, California, US bij; coreboot is het vroegere LinuxBIOS, een opensource software die vooraf ingebakken wordt om een computersysteem op te kunnen starten. Het is de stap voor het OS of besturingssysteem aktief wordt.

https://jobs.amd.com/search/?createNewAlert=false&q=linux&locationsearch=

Reklame belast

In de VS heeft de staat Maryland, dat net boven Washington ligt, de spits afgebeten in het belasten van online reklame. Nochtans had gouverneur Lally Hogan, republikein, vorig jaar zijn veto gesteld tegen zo een voorgestelde belasting. Dat voorstel, in mei 2020, ging over een belasting van tweeenhalf tot tien procent op de reklameinkomsten. Er rezen toen wel vragen over, ondermeer over de basis waarop belast wordt; de aparte cijfers voor reklameinkomsten in die staat waren niet bekend. En dus zou belast worden op de algemene inkomsten. In de wet is ook voorzien dat de belasting toegepast wordt voor bedrijven met een omzet vanaf 100 miljoen dollar per jaar. Bedrijven als Google en Facebook zullen niet tevreden zijn, en stappen mogelijk naar de rechtbank om de wet toch nog te stoppen.

Texas in het donker

Veel sollicitaties zullen ze nu niet kunnen afwerken in Texas, want ze zitten er in het donker. Door een sneeuwstorm begon de electriciteit uit te vallen in Texas, en miljoenen mensen zitten zonder stroom. Ondertussen vriest het er nog ’s nachts, kan het ook nog sneeuwen, en heeft het noodweer al levens gekost. De gouverneur noemde het al “ongezien”, en steekt de schuld op de grote stroomuitval op de windmolens die bevroren zijn, en bewijst dit dat ze de olie nodig hebben voor electriciteitsproduktie. Dat is een eigenaardige conclusie, want hernieuwbare energie maakt er maar een klein deel uit van de electriciteitsproduktie. Maar ook gas en koolinstallaties vielen stil door de storm, en dat heeft veel meer inpact.
Gisteren moest hij toegeven dat ook gasinstallaties bevroren waren.

https://www.youtube.com/watch?v=QGfwlgcjVDE

In andere staten zou dan worden overgeschakeld op het invoeren van electriciteit uit andere staten die op het electriciteitsnetwerk zitten. Maar Texas heeft nooit meegedaan met het electriciteitsnetwerk van de VS, het heeft zijn eigen “grid”.
Ze wilden niets te maken hebben met de centrale overheid die het opzetten van electriciteitsnetwerken coördineerde en dus bestaat er in de VS een westelijk en een oostelijk elelctriciteitsnetwerk, en apart één electriciteitseiland in Texas met de naam ERCOT: “Electric Reliability Council of Texas”. De verfoeide centrale overheid stuurde ondertussen wel generatoren, dekens, water en voedsel. Het FEMA of Federal Emergency Management Agency, stuurde zelfs brandstof om de noodgeneratoren aan de praat te houden.

De website met de toestand van het grid van ERCOT (http://www.ercot.com/gridinfo) geeft momenteel een foutmelding: “Access Denied” … Normaal kan je er een dashboard vinden met allerlei informatie als capaciteit, vraag, aandeel wind enz.

Draadloos op snelheid

Qualcomm brengt de snelheid van draadloze communicatie op het peil van de bedrade netwerken. Ze pakken nu uit met een communicatiechip die snelheden haalt van 10 gigibit. Er komt wat intelligentie bij kijken voor het efficientere gebruik van zenden en ontvangen, ook voor het energieverbruik.
Qualcomm maakt chips voor ondermeer smartphones, maar waarschijnlijk zal deze technologie in het begin ingevoerd worden bij tablets en laptops. Hun vorige hoogste snelheid was 7,5 gigibit per seconde.

compiled by BCP v.0.5.6

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.