Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

3 jaar voor Twitter kraker * Office364 * Apple privé

i-nieuws 6 na 6 ** March 18th, 2021 by wim.webgang **

3 jaar voor Twitter kraker

De 17-jongen die in de zomer van vorig jaar een goed idee had om aan bitcoins te geraken, had een goed idee. Hij ging samen met een paar online-kameraden aan de slag en wist door misbruik te maken van de interne twitter reset procedure controle te krijgen over meer dan honderd twitter accounts, waaronder die van wereldberoemde personages als Elon Musk en Joe Biden. Vanuit hun account twitterde hij dan bitcoins in zijn richting voor meer dan honderdduizend dollar. Veel plezier heeft hij er niet van gehad, want even later werd hij thuis opgepakt, en sinds dan zat hij vast. Nu is hij veroordeeld tot 3 jaar gevangenis.

Office364

Het online platform Microsoft Office 365 had een blauwe maandag op 15 maart 2021. Ook het Microsoft Teams platform lag plat. Gebruikers konden soms ook niet aan hun Azure en Dynamics diensten, waardoor ze bv ook niet het dashboard konden zien waarop de status van het systeem bijgehouden wordt, en waarop mogelijke storingen worden weergegeven.
De achterliggende oorzaak kwam waarschijnlijk van de Azure Active Directory, en dus waren er ook problemen met Forms, Exchange Online Intune en Yammer mogelijk. Microsoft zag zich genoodzaakt voor de mededelingen over de problemen en de oplossing ervan over te stappen op Twitter:

https://twitter.com/MSFT365Status


“Did you try to switch it off and on again?”
De reakties van de gebruikers van de diensten die plat lagen waren niet mals op twitter, vooral niet als ze met een deadline zaten om hun werk in te dienen.
Ergens kwam het academisch kwartiertje ter sprake en grapjes als “We Azure you it will all be fine” en “I already know the Xbox is not gonna work” enz.

Maar sommige IT’ers reageerden juist vrolijk: zij zagen al de extra opdrachten binnenstromen om bij bedrijven terug ter plaatse servers te installeren omdat ze de cloud niet meer vertrouwen.

Apple privé

Sinds juni vorig jaar gelden nieuwe bepalingen van Apple voor app ontwikkelaars voor hun platform. Die moeten de privacy van de gebruikers verbeteren door tegen te gaan dat gebruikers van een app gevolgd worden zonder dat ze ervan op de hoogte zijn. De app ontwikkelaars waren niet speciaal blij met de aanpassingen, maar vooral de online advertentie-industrie (o.a. Facebook) ziet de nieuwe voorwaarden niet zitten en doet er alles aan om Apple tegen te houden. Ze probeerden met lobby-werk bij de Franse regering Apple terug te laten fluiten. Eén van hun argumenten was dat Apple misbruikt maakte van zijn monopolie bij het opleggen van de nieuwe regels.
Maar de overheid liet zich niet voor de kar van de adverteerders spannen, en stelde dat de machtpositie hier niet inhield dat het bedrijf bv de wet overtrad of zich ongewone voorwaarden veroorloofd. Ondertussen is de invoering van die regels wel vetraagd tot nu, dus dat hebben ze toch binnengehaald.

compiled by BCP v.0.5.9

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.