Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Privacy niet de moeite

Uitzending do 18:00 ** April 8th, 2021 by wim.webgang **

Prifacybook

Wie herinnert zich nog de persconferentie van de Amerikaanse FTC toen ze Facebook een boete van 5 miljard oplegden omdat facebook de opgelegde regels van 2012 had overtreden, regels die vereisten dat facebook de privacy issues niet verkeerd mocht voorstellen aan zijn gebruikers) https://www.ftc.gov/news-events/audio-video/video/ftc-press-conference-facebook-settlement
bv vanaf minuut 34: “… they have to be truthfull .. We don’t have the authority….like the GDPR in Europe … ”

Hoofdkwartier

Het opperste gezag van het Amerikaanse leger (US strategic command), deed een opmerkelijke tweet:

;l;;gmlxzssaw

. Achteraf was de uitleg dat “de kleine” van een thuiswerker op een onbewaakt moment zijn handen op de laptop had gelegd. Als je deze combinatie zelf intikt lijkt dat – vooral voor het laatste deel – weinig waarschijnlijk, maar als je rekening houdt met een qwerty klavier toch weer wel.
Door de gebrekkige communicatie ging de fantasie natuurlijk op hol in de commentaren op internet. Nucleaire codes? De kat over het toetsenbord gelopen?
Maar een veel genantere mogelijkheid is dat het een wachtwoord is, dat ingetikt werd zonder er op te letten welk venster aktief was…
Hopelijk is het ondertussen veranderd. En het was tenminste wel een “moeilijk” wachtwoord, hoewel we liever ook nog hoofdletters en cijfers hadden gezien ;-)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.