Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Litl en Big

Uitzending do 18:00 ** November 5th, 2009 by Lydia **
 • We zijn onmiddelijk gecharmeerd door het nieuwe netboekje van OLPC-vluchtelingen: de litl, waarvan onduidelijk is op wel besturingssysteem hij draait (hoewel we Linux vermoeden), officieel een “home-made” webOS. Later vinden we technische uitleg van een vermoedelijke medewerker van het project, die spreekt over “big” als hun operating system. Dat is maar een “nickname” voor een (mobile) basis die afkomstig is van … Canonical, inderdaad bekend van Ubuntu. Dus Linux kern + X grafische omgeving + beetje GTK widgets, Clutter en webcomponenten van Google apps, Amazon, Django framework en vooral heel veel GnomeJavaScript GJS.
 • Mandriva 2010 verschijnt wel op tijd (‘t is geen MSW) en heeft ook een “bijnaam”: Adelie.
 • samirfejzic De Samir Fejzic Band bracht zijn eerste CD ‘Bosnian Songs for Voice and Trio’ uit. Het is traditionele Bosnische muziek met jazzinvloeden, ze treden veel op in hun hoofdstad Sarajevo (oa in de jazzclub Balkan Café). De zangeres heet Ines Kazic.

  We speelden:

  Oriental Dream
  Bogata sam, imam svega
  Majka Smaju

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.