Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Waarschuwing * Commodore 65 * Gamen op een destroyer * Verwonderd gezicht * Twitch volledig gelekt * Bekend gezicht in Europees parlement

i-nieuws 6 na 6 ** October 14th, 2021 by wim.webgang **

Waarschuwing

Een van de irritante verschijnselen op internet, vooral bij e-commerce, is de onbetrouwbaarheid van de beoordelingen.
Het ziet er uit als beoordelingen of besprekingen door andere klanten, maar gebruikers merken op allerlei platformen dat besprekingen nep zijn.
De Amerikaanse toezichthouder, FTC, heeft nu een waarschuwing verstuurd naar een aantal van die grote e-commerce sites.
De titel: onwettige praktijken in verband met het gebruik van aanbevelingen en getuigenissen.
De brief waarschuwt dat de bedrijven zich schuldig maken aan een boete van meer dan veertig dollar per overtreding.
Er staat expliciet in vermeld dat positieve besprekingen van klanten onwettig kunnen zijn als ze vervalst zijn, als ze bv niet van echte klanten komen.
Vroeger pakte de FTC ook al commerciële opleidingsinstellingen aan die allerlei rooskleurige voorspiegelingen deden over de kansen op werk en verdiensten na het volgen van een opleiding.

Commodore 65

Het lijkt wel een 1 april grap, en hij heeft ook nooit bestaan, maar er was sprake van de opvolger van de Commodore 64 in de vorm van een Commodore 65.
Rond 1990 zou die ontwikkeld zijn met kenmerken die beter waren dan de commodore 64: hij zou nl een 3,5 MGhz 8-bit processor, 128k ram, 1280×400 schermresolutie, en stereo geluid gekregen hebben.
Hij moest compatibel zijn met de C64, zodat alle software zou blijven werken. In 1991 werd de ontwikkeling stopgezet. Er werden wel tientallen prototypes gemaakt, en één daarvan werd onlangs op een Duitse website aangeboden voor vijfentwintigduizend euro.
Commodore heeft er nooit zoveel geld voor gekregen, ze gingen failliet in 1994. Commodore had ondertussen nog wel andere computers op de markt gebracht zoals de Amiga500, maar verloor de markt aan de opkomende pc en Apple computers.
Dus de C65 leek te verdwijnen in de plooien van de geschiedenis. Tot in 2014. Toen begon een Commodore64 fan, Paul Gardner-Stephen, te werken aan een C65.
Een echt werkende versie, gebouwd met nieuwere technologie. Hij werkte samen met het museum voor computerspeltechnologie “Museum for Electronic Games and Art”, en maakte een nieuwe C65.
Die is gebaseerd op een speciaal gemaakt moederbord, en met toetsenbord ingebouwd in een typische (commodore64 achtige) behuizing.
Die behuizing zit wat tussen de C64 en de Amiga in, heeft een bredere kast dan het toetsenbord, en heeft moderne technologie ingebouwd als SD kaart, ethernet en hdmi aansluiting voor een scherm.
Maar de originele cartridges en joy-sticks kunnen dus wel aangesloten worden. Hij zou op de markt komen voor ongeveer 650 euro.
Om de toekomst ervan te garanderen is hij volledig open source.
En de makers hebben al ideeën voor een volgend apparaat: een C65 in de vorm van een gsm.

https://mega65.org/

https://theretrohour.com/commodore-65-mega-65-ep273/

Gamen op een destroyer

Blijkbaar heeft de naam van het oorlogsschip van de Amerikaanse Navy iemand op een idee gebracht. De destroyer heet “Kidd”, of kind, en een hacker kaapte de officiële Facebook account van de USS Kid, en gebruikte die om het spelen van een computerspelletje op uit te zenden. Meer bepaald Age Of Empires. Als titel stond er boven: “Hahahaha”, en hij kon er zeker vier uur ongemoeid mee doorgaan.

Verwonderd gezicht

Twitch beleefde niet zijn beste week. Na al het vorig tumult werd er vrijdag ook nog eens op hun webserver geknoeid met de achtergronden. Gebruikers merkten dat de game directories een foto toonde van een verwonderd gezicht, van heel dichtbij. Dat blijkt het gezicht van Jeff Bezos te zijn, de baas van Amazon. Twitch is eigendom van Amazon.

Twitch volledig gelekt

Zowat alles wat Twitch digitaal had, is uitgelekt op het internet. Gegevens van hun gebruikers, de eigen programma’s die ze gebruiken, toegangen tot allerlei servers, kortom, de hele digitale kern van het bedrijf.
Ex-medewerkers getuigden vroeger al over de slordige werkwijze binnen Twitch; het moet vooruit gaan, en veiligheid is daaraan ondergeschikt.

Twitch begon als zelfstandig bedrijf, dat vooral games streamde. Het kwam in het zoeklicht van Google, maar werd weggekaapt door Amazon, dat het opkocht als tegenhanger voor youtube.

Bekend gezicht in Europees parlement

Het Europees parlement is niet opgezet met gezichtsherkenning in handen van overheden en andere bedrijven, en daarmee onderscheiden we ons misschien met andere delen van de wereld, waar het al “de facto” ingevoerd is.
Het heeft een resolutie daarover gestemd, die helaas niet bindend is.
En inderdaad zijn er in Europa al voorbeelden van gebruik van de technologie te vinden.

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-9-2021-0232_EN.html?

compiled by BCP v.0.6.1

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.