Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

MySQL van de toekomst.

WebGang blog ** November 19th, 2009 by wim.webgang **

Anders Karlsson Anders Karlsson van MySQL, was vandaag in Brussel. Zelf stelt hij zich voor al Anders Karlsson of “Mysql slash Sun slash I’m-not-allowed-to-say-that”..

Hij werkt al jaren in de databankwereld, en begon ooit bij Oracle. Nadien kwam hij bij MySQL terecht, zo’n 6 jaar geleden. Sun nam MySQL over, en ondertussen staat Oracle op het punt Sun over te nemen, en zou hij dus terug een Oracle werknemer worden.

Hij vertelde o.m. het volgende …

MySQL heeft een nieuwe “release” schema uitgewerkt met “milestones”. Er is nogal wat verwarring over versienummers, maar dat heeft te maken met de commerciĆ«le versie, waarover onderhoudscontracten worden gemaakt, en die vermelden een versienummer waarvoor het geldig is.

Bij beschrijving van bv de InnoDB plugin zegt hij dat die ontwikkeld wordt door “that other party that I’m not mentioning”.

Verder maakte hij grapjes over Microsoft, in die zin dat hij extra MySQL handleidingen vermeldt voor Windows gebruikers, omdat er bestonden voor Linux gebruikers maar ocharme niet voor hen. “Ok, gooi nu maar met open source tomaten naar mij.”

En over Sun, Solaris, en het door Sun ontwikkelde bestandssysteem: ZFS is een goed bestandssysteem, maar met een foute licentie (versta <>GPL?). Misschien ontwikkelt iemand wel een beter bestandssysteem “better File System” – (BetterFS wordt ontwikkeld door Oracle – oeps!)

Hij heeft een blog over databases, maar ook interessant is zijn Computer History

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.