Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

De prijs van Yahoo * Nieuwe apparatuur besmet * Paypal exclusief

i-nieuws 6 na 6 ** April 10th, 2008 by wim.webgang **

10/04/2008


De prijs van Yahoo

Nadat Microsoft liet weten Yahoo te willen opkopen, en veel meer voor een aandeel bood dan de beursprijs op dat moment, hield Yahoo het been stijf. Ze stelden ronduit dat MS het bedrijf niet op waarde schatte. Maar het is moeilijk af te leiden of Yahoo meent een onafhankelijke toekomst te hebben, of ze de prijs willen opdrijven, of misschien zelfs hopen op een bod van een andere kant.

Het werkt in ieder geval op de zenuwen van Steve Ballmer, grote baas van MS. Hij gooide daarbij niet met stoelen, maar wel me een “open brief”. Die was gericht aan de raad van bestuur van Yahoo. Daarin werd nog eens aangedrongen op een fusie, maar de toon wordt ook iets dreigender: als er niet binnen de drie weken een overeenkomst is, zullen ze een andere weg bewandelen waarbij het bedrag naar beneden zal gaan:

“Die aktie zal een ongewenste invloed hebben op de waarde van jullie bedrijf vanuit ons perspectief”.
De totale waarde van het bod van MS zou 40 miljard dollar bedragen betaald in een combinatie van cash en MS aandelen.
Er wordt ook duidelijk gedreigd naar de directieleden dat het zou kunnen dat na de volgende algemene vergadering een andere directie wordt aangesteld. Daarvoor zou MS dan genoeg aandeelhouders voor moeten kunnen inschakelen.

Er zijn sinds het eerste aanbod van MS al maanden overgegaan, en Ballmer stelt dat de markten negatief evolueren en dat Yahoo ondertussen minder waard wordt. Maar Yahoo aandeelhouders houden ook rekening met een mogelijk ingrijpen van de overheid wegens een te grote concentratie in het nieuwe fusiebedrijf. Microsoft had eerder al problemen met overtreding van d monopoliewetgeving.


Nieuwe appartuur al besmet

Een usb/floppy drive key die optioneel onderdeel uitmaakt van een serverinstallatie bleek bij levering bij de klant al besmet te zijn. De besmetting met een windows virus moet bij de productie van de key gebeurd zijn. De besmetting bestaat uit “W32.Fakerecy” of “W32.SillyFDC” code die zich probeert te verspreiden naar gedeelde drives op de server. De leverancier raadt aan de server en alle aangesloten disks te scannen. Volgens de leverancier volstaat daarvoor een gewone recente antivirus gereedschapskist.

Dat advies lijkt ons nogal minimaal. We vermoeden dat het niet slecht zou zijn alle computers die met de server verbonden zijn geweest grondig na te kijken.
(link onderaan)

PayPal exclusief

eBay gaat het experiment uitvoeren om in Australie enkel nog met paypal te laten betalen. Momenteel zijn ook checques en cash betalingen mogelijk. Vanaf juni zou dat echter niet meer zo zijn. In de praktijk zullen ook nog wel creditcards gebruikt kunnen worden, maar ook die betalingen worden door PayPal verwerkt. Die rekenen daar zo’n 1,1 tot 2,4 procent per transactie voor aan. Toch zijn voor een aantal categorien uitzonderingen gemaakt, zoals auto’s, huizen, caravans, vrachtwagens, boten, vliegtuigen enz.

Een van de aanleidingen blijkt een intern onderzoek te zijn. Daarbij zou vastgesteld zijn dat de eBay gebruikers die PayPal gebruiken, over het algemeen minder klachten hebben over de aankoop via internet. Het is afwachten of er nu alleen brave en gelukkige gebruikers overblijven, en of eBay de test zal uitbreiden naar andere landen.
Het is ook af te wachten of er geen reakties zullen komen van gebruikersorganisaties wegens de verminderde keuze, en van overheden omdat de legale betaalmiddelen, in dit geval de Australische dollar, niet meer aanvaard worden.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&objectID=c01404119&jumpid=reg_R1002_USEN

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.