Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Facebook als bron voor politie * Kijk door de muur * Linux 2.6.32

i-nieuws 6 na 6 ** December 4th, 2009 by wim.webgang **
Linux 2.6.32

Linus Torvalds heeft officieel de nieuwe Linux kern aangekondigd: Linux 2.6.32. Hij kondigde die gisteren, woensdag 2 december aan op “lkml.org”, en ondertekent met een bescheiden “Linus”. Hij voelt alsof hij laat is met deze uitgave o.a. door een week vakantie, maar wijst erop dat het uiteindelijk slechts drie maanden geleden is dat de vorige versie 2.6.31 verscheen. Een van de belangrijkste verbeteringen is de “fs cache fix” die aandacht kreeg door een bitse ruzie met de ontwikkelaar die er verantwoordelijk voor was.
“I really wish it hadn’t happened that way” zegt Linus daar nog over.

Subject Linux 2.6.32
lkml.org

Facebook als bron voor politie

De EEF (Electronic Frontier Foundation) stelden een Californische rechtbank de formele vraag om documenten vrij te geven over het gebruik van sociale netwerksites door politiediensten. Ze beroepen zich daarbij op de “Freedom of Information Act”. De vraag gebeurde begin oktober en ondertussen heben ze het voorlopig antwoord gekregen dat de vraag goed is aangekomen. Volgens de wet moeten ze binnen 20 dagen antwoord krijgen, dus stapten ze naar de rechtbank.

In de Amerikaans pers doken al heel wat verhalen op over het gebruik voor onderzoeken door de overheiddiensten van sites als YouTube, Facebook, LinkedIn, en Twitter.

EFF over Facebook gebruik door de politie

Kijk door de muur

De CommLawBlog meldt dat er een radartechnologie ontwikkeld is waarmee door
een muur kan gekeken worden.
Het bedrijf dat de speciale radar ontwikkelde zegt dat die nuttig is voor politie-, brandweer- en terreurbestrijdingsdiensten. De gewone radartechnologie zendt golven uit waarvan de weerkaatsing wordt opgevangen, en uit de tijd om terug te komen kan het apparaat berekenen hoeveer het voorwerp staat waarop de straal terugkaatste. Maar door een muur krijg je veel meer verzwakking en verstrooïng en dat maakt het onmogelijk.
De nieuwe technologie gebruikt tientallen golven, op allerlei verschillende frequenties, die op korte tijd worden uitgestuurd. Met alle reflecties kan de computerapparatuur interessante berekeningen doen. Zo kan uitgefilterd worden wat stilstaande voorwerpen zijn als meubilair, waardoor bewegende voorwerpen, als mensen, er beter uitkomen. Het systeem is erg gevoelig: een bewegend voorwerp is zelfs een mens die ligt te slapen.
Omdat het apparaat 200 verschillende frequenties uitstuurt kan het in de VS echter niet geregistreerd worden onder de bestaande wetgeving. De procedure om uitzonderlijk toch een toelating te bekomen duurt bijna twee jaar. De procedure bij de Federal Communications Commission (FCC) werd ondertussen opgestart.

CommLawBlog

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.