Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Observatie

Uitzending do 18:00 ** December 4th, 2009 by Lydia **

In deze WebGang-team-10-jaar-en-1-week uitzending vandaag:
Observatie

  • In hoeverre zijn de observatietoestellen waarover we altijd spreken* in de VS al doorgedrongen tot Europa? Dienen ze werkelijk om de brandweerman te helpen slachtoffers te localiseren bij rampen? Of komen ze in eerste plaats in handen van politiediensten voor anti-terrorisme en andere preventieve taken? * (zie nieuws: multifrequentiescanner kijkt door muren)
  • Gaat de politie binnen langs de achterdeur bij Facebook etc?
    En is het de gebruiker die nu voorzichtiger moet omgaan met zijn gegevens op het internet of de overheid die er minder in moet neuzen?

Linux kern 2.6.32 is nu uit
“That company”
We bespreken ook de lezing die Anders Karlsson, een man in deftige kleren en met een zwarte paardenstaart gaf op een Linux Showcase in Brussel. Hoe hij Oracle (de overname door -) als onderwerp heel diplomatisch en humoristisch weet te ontwijken:

I am Anders Karlsson of “Mysql slash Sun slash I’m-not-allowed-to-say-that” en bij beschrijving van bv de InnoDB plugin dat het ontwikkeld wordt door de firma “That other party that I’m not mentioning”. Verder maakte hij grapjes over Microsoft, in die zin dat hij extra handleidingen vermeld voor Windows gebruikers, omdat er bestonden voor Linux gebruikers maar ocharme niet voor hen. “Ok, gooi nu maar met open source tomaten naar mij.” ZFS is een goed bestandssysteem, maar met een foute licentie. Misschien ontwikkelt iemand wel een beter bestandssysteem “better File System” – (BetterFS wordt ontwikkeld door Oracle – oeps!).

Muziek:

  • Die at your work
  • Bastard pop
  • Masturbation
  • P;ainnn
  • Blablabla

Beeld: De huidige Debian distro heeft nog kernel 2.6.30 (foto webgang).
De nieuwe openSUSE 11.2 heeft 2.6.31 – zie ook nieuws “Linux 2.6.32″ en 2 weken geleden “openSUSE 11.2″).
Een voorbeeld van 2.6.29 vind je bij Mandriva 2009.1, en de eerste A.A.1 netbooks (512 Mb/8G SSD draaiden bv Linux kern 2.6.23

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.