Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Overschakelen (op andere stoelen?)

Uitzending do 18:00 ** April 10th, 2008 by wim.webgang **
  • overschakelen op andere strategie: Yahoo wil zich zomaar niet laten samenvoegen met MS, vindt het bedrag te laag, onderhandelt met andere (media)-bedrijven, en komt tot de ontdekking dat Murdoch’s News Corporation van twee walletjes eet (aan tafel met MS). Wat zouden de monopolie-toezichters daar trouwen van vinden: “NewsCopr-Yahoo-MS”? Maar misschien heeft Yahoo nog iets achter de hand met de nieuwe “flickr video” site?
  • Moet EU overschakelen?
    Heide Rühle van de Duitse groenen vraagt zich af of de Europese commissie nu Microsoft moet weren voor aankopen van software, gezien de veroordeling, een situatie die beschreven is in “article 93 of the financial rules (..been convicted …. been guilty ..)”: een veroordeeld bedrijf mag niet meer meedingen. Het antwoord wordt binnen 6 weken verwacht. Haar website: http://www.heide-ruehle.de/heide/fe/
  • Overschakelen in september
    9000 PC’s in Zwitserse scholen die de voorbije tijd op dual boot Windows / Linux draaiden, zullen vanaf het volgende schooljaar (sept 2008) nieuw geïnstalleerd worden met alleen Linux. Er is gekozen voor de Ubuntu distributie. De leerlingen zullen daarmee meer gelijke kansen krijgen, en kunnen thuis eenvoudig en zonder aankoopkosten dezelfde software gebruiken.
  • Overschakelen voor democratie
    In Brazilië worden de stemcomputers overgeschakeld op GNU/Linux. Ondermeer omdat de wet er bepaalt dat de verkiezingsverrichtingen moeten gecontroleerd kunnen worden. Met de gesloten software van vroegere systemen (o.a. Win CE) is dat niet mogelijk, dus de juiste werking kan niet gegarandeerd worden.
  • Overgeschakeld
    naar het volgende programma … sorry maar net geen tijd meer gehad voor beloofde; de duizenden websites lange lijst waren deelnemers aan de css-naked day. Niets met onkuise sites te maken, alleen de “Cascading Style Sheets” werden uitgetrokken. Wat overblijft is een site zonder al de vergevingskenmerken. De meeste sites zitten al terug in de kleren. Als je je afvraagt hoe dat eruit ziet, zonder css, denk aan een site uit de beginperiode van het internet. Soms vind je nog wel zo’n vorm in online handleidingen of documentatie van software die in die tijd ontstaan is.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.