Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Programmeren in 2022

Uitzending do 18:00 ** September 1st, 2022 by wim.webgang **

Als je in 2022 programmeert is de kans groot dat je Python gebruikt of kent. Python is duidelijk de nummer 1 in de jaarlijst van IEEE Spectrum. Op twee staat C en op drie C++.
Verder zien we in de top tien nog in de open source wereld bekende talen als Java, SQL, en op 12 PHP.

Vorig jaar was de top 5 lijst Python, Java, C, C++, javascript, dus java is weggezakt achter C en C++.
De populariteit wordt afgeleid uit aktiviteit ivm de programmeertaal (bv op git broncode platformen professionele discussie en helpfora) en jobaanbiedingen voor programmeurs.

Dit soort lijstjes is altijd betwistbaar, denk maar aan de definitie van een programmeertaal en de keuze om gelijkaardige talen samen te voegen of apart te tellen. Want als je bv C en C++ als verwante talen samenneemt, zijn ze duidelijk nummer één.
En moet html als een programmeertaal beschouwd worden, of moet je html, css en javascript (dat op 7 staat) samennemen? Ook SQL, dat nu op 6 staat, is een speciaal geval, omdat die meestal ook gecombineerd wordt met bv php, python enz.
Een andere vraag is of “Arduino” wel thuishoorde in de lijst toen het opdook op plaats 7, terwijl het geen programmeertaal is maar een programmeerbaar bord, dat (dikwijls) een een beperkte variant van C geprogrammeerd wordt. Nu vinden we Arduino terug op plaats 26.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.