Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Journalisten doen hun huiswerk niet!

Uitzending do 18:00 ** December 13th, 2009 by Lydia **

‘Onverdraagzame integristen en notoire ‘salafistische wahabieten’. Je kan geen krant meer open slaan of je wordt om de oren geslagen met ‘de gevaren van de multiculturele samenleving’. Wie in het dagelijkse leven niet echt in contact komt met de ‘nieuwe Vlamingen’ zou er schrik van krijgen.

Zo leidt Indymedia het debat in dat doorging op 3 december 2009 in de UA gebouwen van Antwerpen.

Lezing UA Antwerpen Media en Racisme

Is het de verantwoordelijkheid van de journalisten om media zo objectief mogelijk te houden? Hoe zit het met allochtone journalisten? En is het echt allemaal de schuld van het geloof en de cultuur?
En de tijdsdruk om zo snel mogelijk artikels te schrijven zodat de concurrent niet eerst is… doet dat niet af aan de kwaliteit en de inhoud van een artikel?
Is er dan geen overkoepelende organisatie die de belangen van neutrale media behartigt? Heeft het volk daar dan geen recht op?
Of moet het volk maar slim genoeg zijn, aan zelfstudie beginnen, en zich zo een kritische blik aanmeten? Want het is toch de kennis die we hebben die onze visie op een onderwerp bepaalt…

Wie geïnteresseerd is in deze discussie kan een kijkje gaan nemen op de website van Indymedia, waar je het boek ‘Media en Racisme’ ook kan bestellen voor 12 euro.

Vrije muziek:

Warp philtre memorials
Sweet dreams
Who
Passengers

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.