Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Meer IT ontslagen * Omgekeerd ontwerp

i-nieuws 6 na 6 ** December 1st, 2022 by wim.webgang **

Meer IT ontslagen

Na het rijtje van de voorbije weken komt nu HP naar voor met een paar duizend afvloeïngen per jaar voor de komende jaren. Het is de bedoeling van vier-tot zesduizend jobs te schrappen in een herstructurering. Ze mikken daarbij op een fikse besparing tegen 2025.
Een golf van ontslagen brengt een hoop capabele IT mensen in een positie waar ze veel tijd hebben, en daaruit ontstaan soms weer hele nieuwe golven en evoluties, dus er is nog geen reden voor paniek.

Omgekeerd ontwerp

IBM daagt Micro Focus voor de rechtbank, omdat ze het bedrijf ervan verdenken om software van IBM mainframes gebruikt te hebben voor hun produkt Micro Focus Enterprise Server.
De beschuldiging is overtreding van de auteursrechten en contractbreuk. Micro Focus is een softwarebedrijf met zetel in het Verenigd Koninkrijk, dat wereldwijd opereert en al tientallen jaren meedraait. IT-studenten herinneren zicht het bedrijf van de lessen Cobol (Micro Focus Cobol), een product waarvoor ze in GB een prijs van de koningin kregen. De multinational deed veel spectaculaire overnames, zoals Borland, maker van compilers en programmeeromgevingen, en Compuware, enz. In 2014 nam Micro Focus Attachmate over, en werden zo eigenaar van SUSE, een oorspronkelijk Duits bedrijf dat een bekende Europese Linux distributie startte. In 2018 heeft Micro Focus Suse terug afgestoten.

compiled by BCP v.0.6.1

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.