Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Onzin

WebGang blog ** December 2nd, 2022 by wim.webgang **

Op komst: een uitzending over python, misschien in RadioLAB.
In voorbereiding daarvan installeer ik een python programmeerongeving, en kom daarin in aanraking met mercurial, om nodige software in die omgeving bij te installeren. Mercurial is een soort broncodebeheersysteem waarvan ik me afvraag of het verwant is aan Git.

Onzin
Zo kom ik op deze website terecht: www.javatpoint.com/git-vs-mercurial En wat een onzin lees ik hier:

“Today, Git has more than 31 million users and is owned by Microsoft.”

Ik heb al niet veel zin meer om daar voort te lezen: ze maken niet eens het onderscheid tussen de “git” software (die ontwikkeld is door Linus Torvalds voor zijn werk aan de Linux kern), en de bedrijven die er een platform rond gebouwd hebben zoals github, gitlab, … Eén van die platformen, nl github, is in handen gekomen van Microsoft, niet “git” zelf!
Geef mij dan liever de uitleg op deze site: www.atlassian.com/blog/git/git-vs-mercurial-why-git

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.