Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Limonade op het vliegtuig * Cryptomunt wet in de VS * NASA onderzoekt water * en meer …*

WebGang blog ** December 15th, 2022 by wim.webgang **

Limonade op het vliegtuig
In Groot-Bittanië worden de strenge beperkingen op het meenemen van vloeistoffen en laptops op een vliegtuig aangepast. Dat zal gebeuren vanaf juni 2024. Je zal dan tot 2 liter vloeistof mogen meenemen, waar het nu maximum honderd milliliter is. Laptops en tablets zullen niet meer met de hand worden gecontroleerd. Er wordt op de luchthavens nieuwe technologie geïnstalleerd om de bagage te controleren. Die installatie moet tegen dan rond zijn op de belangrijkste luchthavens, en dan kunnen de lange rijen aan de controles verdwijnen, zonder de veiligheid te verminderen.

Cryptomunt wet in de VS

Er is een wetsvoorstel van senatoren in de VS om witwaspraktijken aan te pakken die gebruik maken van digitale munten, cryptomunten zoals de bitcoin. Het zal dienstverleners en handelaars in cryptomunten opleggen om minimumgegevens over hun klanten bij te houden. Ze zouden bepaalde verdachte handelingen moeten melden bij de financiële waakhonden.
Het wetsvoorstel heet “Digital Asset Anti-Money Laundering Act”


NASA onderzoekt water

Het SWOT programma, Surface Water and Ocean Topography, gaat met satteliet-technologie het water op de aarde onderzoeken. Ongeveer zeventig procent van de oppervlakte van de aardbol bestaat uit water. Onderzoeken wat de invloed van de klimaatverandering is op dat water, moet een nieuw licht werpen op de mechanismen van die klimaatverandering. Voor dat onderzoek werd een nieuw soort microgolf radartechnologie ontwikkeld. Daarmee kunnen de wetenschappers nauwkeurige metingen doen van het stijgen van de zeespiegel, en meren en waterlopen. Gemiddeld om de tien dagen zou de hele aarde gescand worden. Dat moet inzicht geven in de beweging van water over de aarde. Men wil ook te weten komen wat de rol is van dat water in het opnemen van CO2 en warmte uit de omgeving.
Er is twintig jaar aan de technologie gewerkt, en vanmorgen werd de sattelliet gelanceerd met een Falcon 9 raket. Hij heeft ongeveer de grootte van een grote personenwagen.

En verder..

Jack Dorsey, medestichter van Twitter, heeft aangekondigd om één miljoen dollar per jaar uit te trekken om de ontwikkeling van signal te ondersteunen. Signal is een messenger app die volledige versleuteling gebruikt.
Hij vind dat sociale media niet in handen mag zijn van één of enkele bedrijven vindt hij. Hij steunt het idee van een open internet ontiwikkeling.

Met de nieuwe Firefox zal je een midi toetsenbord kunnen verbinden met een website. Firefox gebruikt daarvoor de Web MIDI API.
De MIDI standaard zelf bestaat al zo’n veertig jaar, maar nooit kon je zo gemakkelijk op afstand een instrument bespelen.
Iemand kan nu in principe een sequencer scrhijven in javascript.

In de VS werden 8 beïnvloeder of social media influencers beschuldigd van fraude. Ze verdienden geld aan het hypen van aandelen die ze op voorhand goedkoop gekocht hadden. Eens die door hun aktie begonnen te stijgen, deden ze die met winst van de hand. Maar op zo’n manier de handel in aandelen beïnvloeden is strafbaar.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.