Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Weer tech jobs verloren * Betalen met een handdruk * Apple in de cinema * PinDuoDuo * Post-garantie * Niet gevonden

Uitzending do 18:00, i-nieuws 6 na 6 ** March 23rd, 2023 by wim.webgang **

Weer tech jobs verloren

Bij het informatica-consuntancy Accenture gaan ook banen sneuvelen. Er is sprake van 2,5 procent van het werknemersbestand, of zo’n negentienduizend banen.
Ze gaan er wel hun tijd voor nemen bij Accenture, want er word een jaar en een half voor uitgetrokken.

Betalen met een handdruk
JPMorgan plant om nieuwe technologie te gaan inzetten om betalingen te doen.
In plaats van een bankkaart en een pin code wil de bank zijn klanten laten betalen met een handpalmdruk of een gezichtsscan.
Over privacy gesproken; klanten worden dus verondersteld om biometrische gegevens te verstrekken aan de bank.

Apple in de cinema
Apple heeft volgens uitgelekte plannen de ambitie om in de cinema’s te geraken. Niet met zijn laptops, maar wel met door hen gemaakte content. Vroeger waren die eigen films voorbehouden voor hun eigen streaming plaform, en werden die zelden in een echte cinema vertoond.
Het zou kunnen dat het over een soort try-out gaat voor een beperkte periode, bv een maand of een paar maanden. Ze zouden er een miljard dollar tegenaan gaan gooien.

PinDuoDuo

De betaalapp van het Chinese e-commerce-bedrijf Pinduoduo is door Google uit de app store gehaald. Het zijn Chinese veiligheidsonderzoekers die de kat de bel aanbonden, want zij publiceerden een analyse van de app. Daarin was te lezen dat minstens bepaalde versies ervan proberen totale controle over de smartphone te nemen door het uitbuiten van een aantal beveiligingszwakheden in Android. Eind vorig jaar waarschuwden eigen onderzoekers van het Project Zero van Google al voor aanvallen op Samsung smartphones door middel van een combinatie van drie gekende bugs. Die bugs waren in 2021 wel opgelost door Samsung, maar wie geen updates heeft gedaan, heeft die beveiligings

Post-garantie

In Europa zijn er een aantal nieuwe regels op komst die het recht op garantie uitbreiden met een recht op herstellingen (in de VS bekend is als “the right to repair”). Het unieke is dat dit recht ook na de garantietermijn zou gelden, tot zelfs tien jaar na de aankoop. Binnen de garantietermijn moet de reparatie gratis zijn, maar ook na die garantietermijn moet de betalende mogelijkheid blijven bestaan om reparaties te laten doen. Daarvoor moeten de fabrikanten maatregelen nemen als het beschikbaar hebben van onderdelen voor herstelling. Daardoor zou herstelling terug een optie worden in situaties waar de gebruiker nu enkel zijn toestel kan weggooien. Het zou een einde moeten maken aan de algemene wegwerpmentaliteit.
De regels zouden gelden voor computerapparatuur, smartphones, tablets en andere apparaten.
Europa zou een eigen reparatie-standaard uitwerken, die de consument moet helpen om de weg te vinden in het aanbod.

Niet gevonden

Zorgvuldig onderzoek van het stof van de DART missie heeft nieuws opgeleverd: nl dat er geen sporen van water zijn gevonden. De gigantische telescoop in Chili werd ingezet en gecombineerd met het (Multi-Unit Spectroscopic Explorer) instrument afgekort “MUSE”. Ondermeer door onderzoek van de polarisatie van het licht dat weerkaatste op de asteroide werd de conclusie getrokken dat er geen sporen waren van water. Evenmin van zuurstofmoleculen trouwens.
Hoe iets niet vinden ook nieuws kan zijn.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.