Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Tik-tok wet * Steenkool blijft beneden

i-nieuws 6 na 6 ** April 6th, 2023 by wim.webgang **

Tik-tok wet

De Electronic Frontier Foundation waarschuwt voor de recent voorgestelde wet op het bannen van TikTok. Die heet de “RESTRICT Act”, en heeft volgens de EFF de eigenschap zeer vaag te zijn, zodat ze veel ongewenste gevolgen zou kunnen hebben.
Ze vormt een uitzondering op de regel dat informatie vrij mag stromen, ook in en uit de VS. Dit behoort tot het rijtje van vrije meningsuiting en de EFF waarschuwt ervoor dat er zo goed als onbeperkte macht wordt gegeven aan overheden om in te grijpen in die informatiestromen.
Als de politiek echt bekommerd is over onze data die in handen komen van buitenlandse mogendheden, moeten ze misschien al eens beginnen met fatsoenlijke privacy wetten te maken die er voor zorgen dat er niet zo veel van onze gegevens op slinkse manieren in handen van informatiehongerige bedrijven terechtkome. Er moet goede wetgeving komen zodat gebruikers beschermd zijn tegen TikTok, maar ook tegen Facebook, Twitter, en alle andere bedrijven die geld verdienen aan de gegevens van zoveel burgers. Als die sociale mediabedrijven geen gegevens van ons mogen verzamelen en verkopen, is het TikTok probleem ook opgelost. Maar het huidig voorstel van de RESTRICT wet zou er toe kunnen leiden dat mensen die een VPN gebruiken om onder de radar naar TikTok te gaan, opgesproord en bestaft kunnen worden. Een soort vervolging die de EFF niet wenselijk vindt.
En hoewel die wet de “ban op TikTok” genoemd wordt, is dat helemaal niet gegarandeerd volgens de EFF.

Steenkool blijft beneden

Australiƫ had zijn laatste koolmijn in het zuiden gesloten ten voordele van groene stroom van windmolens uit de buurt en wat importstroom, toen een grote stroompanne dat stuk van het land lamlegde. Waardoor het sluiten van die koolmijn weer in vraag werd gesteld. Maar door de installatie van een gigantische backup-batterij van Tesla, werd die heropening vermeden. Dat is ondertussen zeven jaar geleden, en er is nu genoeg vertrouwen om ook andere steenkoolcentrales stil te leggen. Ze worden niet vervangen door gascentrales of kernenergie. Zon, wind en waterkrachtcentrales moeten het doen, en gelukkig heeft Australiƫ wel wat zon. Australiƫ heeft geen buurlanden om gemakkelijk stroom mee uit te wisselen, en ze hebben hier een voorbeeld gesteld dat door vele ander landen in hun energietransitie met aandacht bekeken zal worden.

compiled by BCP v.0.6.1

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.