Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Storm botnet onder aanval * Adobe opent de flv en swf formaten * Microsoft helpt de politie kraken * Spam 30 jaar

i-nieuws 6 na 6 ** May 1st, 2008 by bj **

01/05/2008

Storm botnet onder aanval

Het Storm botnet is gedurende de maand april verkleind tot ongeveer 5 procent van zijn originele grootte. Het netwerk bestaat uit een leger door virussen geinfecteerde computers die gebruikt worden om spam te versturen en nieuwe computers te infecteren. Onlangs ontwikkelden antivirus onderzoekers een manier om het netwerk tegen zichzelf te gebruiken en dit blijkt zijn vruchten af te werpen. Op zijn hoogtepunt werd het botnet geschat op een 2 miljoen geinfecteerde pc’s terwijl het nu nog amper 100 duizend windows machines beheerst.

Adobe opent de flv en swf formaten

Adobe opent de specificaties voor SWF en FLV. SWF of Shockwave Flash wordt vooral gebruikt om animaties te creeren op websites en FLV, wat staat voor Flash video, wordt gebruikt om video filmpjes te integreren in websites waarvan. De bekendste site die hiervan gebruik maakt is youtube. Tot nu toe werd vooral adobe flash player gebruikt om deze formaten af te spelen maar er zijn ook vrije programmas zoals Gnash die een alternatief proberen te vormen. Door het openen van de specificaties wordt het voor hen veel gemakkelijker om alternatieve creatie en afspeel tools te ontwikkelen.

Microsoft helpt de politie kraken

Microsoft heeft een toestelletje ontwikkeld waarmee onderzoekers snel informatie van windows computers kunnen verzamelen. De USB key bevat 150 commandos die in een twintigtal minuten paswoorden verzamelt en ontcijfert, internet activiteit analyseert en data vergaart. De voordelen van het toestel, COFEE genaamd, zijn de snelheid waarmee informatie verzameld kunnen worden het wegvallen van de noodzaak om elke pc in beslag te nemen.

Spam 30 jaar

Dertig jaar geleden zond een verkoper van het computerbedrijf DEC een email aan 393 gebruikers van arpanet, de voorloper van het internet. De negatieve reacties op dit commercieel bericht lieten niet lang op zich wachten en de man in kwestie kreeg ook een waarschuwing van arpanet dat dit niet getolereerd werd. Terwijl deze eerste reclameboodschap voor een nieuw computermodel vrij onschuldig was is was dit slechts een voorloper van de uiteindelijke situatie. Nu maakt spam ongeveer 90% uit van alle verstuurde mail en is het goed voor ongeveer 120 miljard mailtjes per dag.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.