Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Booting Moblin in 2010

Uitzending do 18:00 ** January 8th, 2010 by wim.webgang **

Solar updraft tower - image: wikipedia

We booten onze netbook met Moblin, een door intel opgestarte Linux speciaal voor lichtgewicht computertjes als netbooks, en ondertussen overgedragen aan een open source community. Lydia beschrijft het systeem nadat ze met “F12″ haar netbook opdroeg om te starten van de externe CD/DVD-drive. De Moblin 2.1 stond op DVD (was net te groot voor een CD), van een verse download en verse gebrand.

Verder zou het kunnen* dat we het deze week hadden over biologische sensoren of hoe biologie en electronica elkaar ontmoeten, en over enkele ongewone Linux distributies als Damn Vulnerable Linux (extra onveilig gemaakt – voor opleiding veiligheid dus), klein en nog kleinere linux Damn Small Linux en Tiny Core Linux (10 Mb), tot een “godsdienstige editie van Ubuntu”.
* update lang nadien op basis van nota’s.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.