Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Geen supergeleider * Ontbrekend lettertypes * Bambu crasht in 3D

i-nieuws 6 na 6 ** August 17th, 2023 by wim.webgang **

Geen supergeleider

LK-99, eind juli aangekondigd als een nieuwe supergeleider bij normale atmosferische druk en zogenaamde kamertemperatuur, blijkt dat toch niet te zijn.
Alle gekende supergeleiders werken enkel als supergeleider bij extreme omstandigheden op gebied van temperatuur en druk. De claim dat er een supergeleider was uitgevonden bij normale omstandigheden trok al snel de aandacht van heel wat wetenschappers, die probeerden dezelfde resultaten te halen als uit die studie van juli. Maar dat gebeurde niet, in tegendeel. De supergeleidbaarheid werd door wetenschappers over heel de wereld weerlegd. Ze hadden andere verklaringen voor de eigenschappen die zogezegd tot supergeleiding zouden leiden.
De oorspronkelijke claim was trouwens niet in de praktijk gebracht, hij was enkel theoretisch.

Ontbrekend lettertype

Adobe heeft de aankondiging van het afschaffen van Postscript Type 1 fonts nu omgezet in daden. Het lettertype is in nieuwe software niet meer ondersteund. Niet alleen in Adobe software, maar ook in Micrsoft’s Office.
Als je vroeger ooit zelf zo’n postscript type 1 fonts bent beginnen gebruiken voor een document kan je in de problemen komen.
Vorig jaar, 2022, kon je dat document nog gewoon openen, aanvullen en bewaren. Maar met de huidige software zal je dat niet meer kunnen lezen.
Ofwel krijg je het niet meer open, ofwel gaat je programma zelf proberen die fonts om te zetten in andere fonts, met alle mogelijke fouten en gevolgen voor bv layout die de mist in gaat.

Bambu crasht in 3D

Er is een eigenaardig fenomeen vastgesteld bij printers van Bambu, 3D -printers als de X1C en P1P.
Een aantal gebruikers hebben gemeld dat de printer uit zichzelf begonnen te werken. Sommigen werden wakker van hun printer die plots in gang schoot, anderen kwamen op een dag bij hun printer die op eigen houtje een extra kopie van een 3D voorwerp geprint had dat de gebruiker voordien zelf geprint had.
Nog anderen hadden minder geluk; hun printer had een 3D werk geprint en was zo blijven staan. Nadien was die zelf opnieuwe hetzelfde beginnen printen waarbij de kop van de printer tegen het bestaande voorwerp botste. En bleef botsen, tot de 3D printer zichzelf helemaal in de vernieling had gewerkt.

Oorzaak zou een cloud/serverfout geweest zijn.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.