Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Nerd tool nummer één * Einde van RNDIS

i-nieuws 6 na 6 ** October 5th, 2023 by wim.webgang **

Nerd tool nummer één

Stephan Steins van een onafhankelijke computerwinkel in Dortmund, heeft een eigen “tool” voor herstelling van MacBook Pro en MacBook Air computers uitgegeven; de Nerd Tool no1.
De tool maakt het mogelijk om een herstelling aan het beeldscherm van die laptops te doen, iets wat Apple had tegengehouden door het niet ter beschikking stellen van een middel om de open/toe sensoren in het scherm juist af te stellen. Zonder die afstelling reageert de laptop niet op het toeklappen van het scherm. Dan blijft het scherm aktief, de computer blijft draaien op normale werksnelheid, de ventilatoren slaan aan en de batterij geraakt sneller uitgeput.
Steins gaat de Nerd tool no1 verkopen aan andere geïnteresseerde herstelwinkels, en gaat de middelen gebruiken om reparatietools te maken voor andere afgeschermde technologie in de toestellen van Apple.

Einde van RNDIS

Greg Kroah-Hartman, de coordinator van de stabiele tak van de ontwikkeling van de Linux kern, slaat definitief de deur toe voor RNDIS.
Hij heeft alle drivers van het RNDIS protocol uitgeschakeld in de git repository met de broncode van Linux.
Het is een onveilig protocol, ontworpen in een tijd dat elk usb-apparaat te vertrouwen was, en dus ongelooflijk gedateerd. De officiële tak van Linux is daarmee niet de enige; in Android, dat ook po een Linux kern draait, werd die Linux kern al veel vroeger aangepast om het RNDIS protocol uit te schakelen.
Eigenlijk was RNDIS ontworpen door Microsoft, en de Linux kern had code om daarmee compatibel te zijn, maar dat was tegelijk een beveiligingsrisico.
Het is volgens Kroah-Hartman onmogelijk om RNDIS veilig te maken, dus moet het verdwijnen.

compiled by BCP v.0.6.3

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.