Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

LinkedIn-ontslaat.txt * BitcoinUSA.txt * Nierproblemen * Dropbox werkt thuis

Uitzending do 18:00 ** October 19th, 2023 by wim.webgang **

LinkedIn-ontslaat.txt

In het rijtje afslankingen bij grote internetbedrijven is nu LinkedIn weer aan de beurt. Ze zouden van plan zijn om meer dan zeshonderd mensen te ontslaan. In mei van dit jaar hadden ze al een gelijkaardig aantal werknemers laten afvloeien.
Toen werd ook de Chinese tak al gesloten, die heette Incareer. De verloren werkkracht zal gecompenseerd worden door kunstmatige intelligentie. Ze boden al eerder diensten aan die gedragen werden door AI voor hun premium abonnees.

BitcoinUSA.txt

De VS heeft een serieuze hoeveelheid bitcoins in beslag genomen, en is daarmee waarschijnlij één van de grootste bezitters van Bitcoins in de wereld.
Ze hebben niet zelf bitcoins zitten genereren of minen, en evenmin hebben ze die speculatief aangekocht.
Ze komen door beslagnames bij kriminelen in hun handen. Ondertussen gaat het al over ongeveer tweehonderdduizend bitcoin. Dikwijls is dat in de vorm van harde schijven of geheugens die beschermd zijn door een wachtwoord, “hardware wallets”. De bitcoins kunnen dus gewoon op de apparaten bewaard worden, offline. Soms worden er ook bitcoins omgezet in dollars, maar dat gebeurt niet op basis van de koers van de bitcoin. Het is gewoon een gevolg van de voortgang van het proces bij de vorvolging van kriminelen.
De bitcoins beleggers houden het wel in het oog. Een plotse verkoop van een groot aantal bitcoins zou schommelingen kunnen veroorzaken in de waarde van de Bitcoin.

Nierproblemen

In landbouwgebieden in Sri Lanke is een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Duke University naar een ongewoon groot aantal van gevallen van nierfalen, bekend onder de naam CKDu. CKDE staat voor Chronische Nierziekte door onbekende oorzaak. Op sommige plaatsen heeft tot tien procent van de kinderen tussen vijf en elf jaar al tekenen van nierschade.

De onderzoekers linken het voorkomen van de ziekte nu aan het voorkomen van glyfosaat in het drinkwater dat afkomstig is van bronnen in de buuurt.
Glyfosaat komt daar van nature niet in voor, maar het is een aktieve component in de veelgebruikte onkruidverdelger Roundup van Monsanto.

Officieel breekt die onkruidverdelger in een paar dagen af, en zou die dus geen impact mogen hebben. Maar in de praktijk gaat die soms binden met magnesium en calcium, en daardoor tot zeven jaar lang teruggevonden worden in water en tot tweeëntwintig jaar in de bodem. In sommige gebieden met hard water is er meer kans dat gebonden wordt met water.

Het onderzoek nu concentreerde zich enkel op het drinkwater, maar mogelijk zijn er ook andere manieren hoe de stoffen in het menselijk lichaam terechtkomen. De onderzoekers maken zich zorgen omdat de eigenschappen doen denken aan een andere vervuiler: PFAS.

De wereldgezondheidsorganisatie heeft in 2015 al gezegd dat de onkruidverdelger mogelijk kankerverwekkend is. In ons land is het verboden voor huishoudelijk gebruik, maar wel nog toegelaten in de landbouw. En hoewel het Duitse Bayer eigenaar is van Monsanto, wil Duitsland glyfosaat helemaal verbannen, . Europa heeft de vergunning verlengd met een jaar, en de Europese Comissie is van plan de toestemming te verlengen met 10 jaar, en dat op basis van een onderzoek van het Europees voedselagentschap, dat geen bewijzen ziet voor de kankerverwekkendheid ervan. Ze raden wel aan een strook van 10 meter als buffer aan te houden rond de gronden waar het ingezet wordt. Mileugroepen vinden het onverantwoord. Ze vragen meer onderzoek naar de invloed op het leven in water en de impact op de bijen.

https://www.theisn.org/initiatives/what-is-ckdu/

Dropbox werkt thuis

De baas van Dropbox is niet gekant tegen het thuiswerken, en vindt niet dat iedereen minstens drie dagen op kantoor aanwezig moet zijn. Bij andere bedrijven viel te horen dat dat het minimum is om de bedrijfscultuur te handhaven.
Vroeger werkte men bij Dropbox ook op kantoor, meestal op de hoofdzetel. Maar de CEO van Dropbox, die het bedrijf oprichtte in 2007, is sinds de corona epidemie wel te vinden voor het model van verspreid werken.
Bij Dropbox kunnen werknemers negentig procent van de tijd van thuis werken.
Dropbox is natuurlijk een cloud-dienst, dus het staat ook wel goed voor hun image om pro-thuiswerk te zijn.
En hoewel de code voornamelijk gebouwd is met de typische open source programmeertaal Python, is het platform zelf niet open source. Wel hebben ze een aantal van hun projecten gemaakt met of in de vorm van open source software, en die kan je samengevat vinden in een pdfje op hun site. Enkele voorbeelden:
jquery payment,
videojs-contrib-his (onder Apache licentie)
DOMpurify (onder Muzilla Public Licence)
react-list (onder MIT licentie)
reselect (onder MIT licentie)
enz. Ze wijden een stuk van hun website aan open source: Opensource.dropbox.com
Maar als je een vrij software wil om bestanden te delen kan je niet de dropbox code downloaden. Er zijn alternatieven als OwnCloud, NextCloud. Ook Firefiles beweert een dropbox alternatief te zijn .
En kleinere systemen als OnionShare en Seafile laten je toe bestanden te delen met bescherming van een wachtwoord en versleuteling.

compiled by BCP v.0.6.3

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.