Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

IT en de work-life balans: 50%?

Uitzending do 18:00 ** October 26th, 2023 by wim.webgang **

BCP problemen
In de uitzending noem ik “BCP1″ als de naam van de “hardware”, de software heet “Webgang Broadcast Control Panel”, afgekort BCP.
- BCP1 “hing” en speelde geen muziek van de “buttons” met de selectie van songs. Iets gelijkaardigs hadden we vorige week ook voor. Misschien is de oorzaak het kort na elkaar starten en afsluiten van BCP, misschien terwijl er nog muziek speelde. Bij ctrl-esc blijkt er een proces “play” te zijn dat onder een “gb3″ proces hangt. Gambas3 is de programmeertaal waarin BCP is gemaakt, dus dat lijkt zinnig om het play proces daar te “killen”.

TODO: vanuit de software de play killen; met een knop, noodknop, of uit een menu, bv “Actions”.
OPM; er zijn in het menu akties al “kill” akties voor de muziek aanwezig. Misschien zichtbaar als knop tijdens het programma?

- BCP1 stelt te veel vragen aan het begin bij het opstarten: moet ik het nieuws archiveren, (wordt op een of andere manier twee keer gevraagd, met andere antwoordkeuzes), moet ik muziek laden? (is wel nuttig maar zou met setting aan en af moeten kunnen) En dan nog een bericht dat de oude teksten in … bewaard zijn (moet melding worden in log veld, geen message die je weg moet klikken).

TODO: vragen beperken, op andere manier melden of loggen, of in settings voorzien zodat de vraag kan overgeslagen worden.

Open source en de work-life balans

Ik dacht even dat ze bedoelden dat ideaal je maar 50% van de week werkt ipv nu 710%, maar het gaat over het aantal bedrijven dat ideaal volledige flexibiliteit zou moeten of kunnen bieden. In de praktijk is dat maar 23%, maar dat is een vooruitgang tgo tien jaar geleden toen het maar 17% was.

Stockpi project

Todo: Camera, enz (maar geen tijd meer om daar verder op in te gaan.. wordt vervolgd).

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.