Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Circuit python, Ubuntu Summit, Reflecting Libre

Uitzending do 18:00 ** November 9th, 2023 by wim.webgang **

Enkele flarden uit onze uitzending:

circuit python, raspberry pi (zero), …
Circuit python lijkt een afgeleide te zijn van het wel bekende MicroPython, dat we tegenkomen bij het programmeren van bv een Arduino, BBC Micro:bit, … Circuit Python is de implementatie van Adafruit, dus die zal je tegenkomen als je voorbeelden raadpleegt bij hun hardware. (meer bv hier).

Libre Call
- Libre planet gaat niet over Libre Office, maar er is wel een verwantschap: “Libre”. Een woord dat in de “free software community” gebruikt wordt om het verschil aan te geven tussen “gratis” software en “vrije” software. In het Engels is dat beide “free”, en daarom zijn ze het woord “Libre” beginnen gebruiken. De organisatie die de GPL licentie promoot heet “free software foundation”. Ze roepen op om onderwerpen in te dienen voor Libre Planet 2024: Call for sessions …https://libreplanet.org/wiki/Main_Page.

Dreaming in the ruins of big tech

(Gepland: ) Volgende week rechtstreekse uitzending en/of verslag uit Brussel van onze reporters ter plaatse Marthe en Silvia:

Reflecting in the debris of big tech

ooooo.be/debris

3 maanden

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.