Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

RadioLAB 04/01: onherstelbaar ontworpen

RadioLab ** January 4th, 2024 by wim.webgang **

Beste wensen voor 2024 voor al onze luisteraars (en in het bijzonder voor wie al sinds mei 1996 luistert)

Onherstelbaar ontworpen

Sommige dingen gaan (veel te snel) kapot, en/of kunnen ergerlijk genoeg niet hersteld worden.

Een paar voorbeelden…

  • Afgebroken voedingsadapter: de voeding van een kwaliteitsmerk van netwerkapparatuur is uitgevoerd als een stekker-blokje. Het levert 12 volt, is redelijk groot en zwaar, en hangt met zijn hele gewicht op de twee pinnen die in het stopcontact zitten. Een zwak punt blijkbaar, door spanning op het snoer, of door contact met andere voorwerpen brak het dunne stekkerdeel in het stopcontact af. De switch werkte nog perfect en er moest een vrijwilliger gezocht worden om de stekkerpinnen uit het stopcontact te trekken zonder de stroom af te zetten (anders lag het netwerk plat). De betere uitvoering is een voedingsblokje dat een netsnoer heeft (zoals bij veel laptops); bovendien kan het netsnoer dan per land aangepast geleverd worden.
  • LED-theelichtjes: te hergebruiken? De schakelaar alvast niet, die maakt contact met de batterij en is niet bruikbaar op zich als schakelaar. De batterij vervangen kost waarschijnlijk meer dan het hele lampje bij aankoop. Misschien kunnen de leds gerecupereerd worden in heen project, ze hebben een gezellige manier van flikkeren.
  • kattekop of verdeeldoos om op een bestaand stopcontact twee toestellen aan te sluiten, met middenin een schakelaar die oplicht bij ingeschakelde toestand. Helaas breekt een plastic scharnierstukje van de schakelaar, waardoor die kapot is.

Heb je ook voorbeelden? Stuur een (foto) mailtje naar webgang@radiocentraal….
(misschien kunnen we er een rubriek van maken..)

Cre 02-01-2024, Upd 04-01-2024

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.