Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Google geld of ethiek?

Uitzending do 18:00 ** January 28th, 2010 by wim.webgang **

Na het nieuws
googlechina

 • We hoorden allerlei verklaringen over de inbraak in de (mail) systemen van Google (en andere bedrijven). Spionage uit China, criminaliteit? Maar de verwijzingen naar China hebben ook hun betekenis. Google ging lang prat op zijn slogan “Do no evil”, en censuur moest afgewogen worden op hun “evil” weegschaal. Voor de directeur, Eric Schmidt, stond aan de andere kant van de weegschaal waarschijnlijk een zak geld. Die stelt meer dan 1/3 van de Chinese markt voor, met zijn meer dan 350 miljoen internetgebruikers.
  Maar voor één van de twee stichters, Sergey Brin, zou het gevoeliger liggen. Hij heeft het er moeilijk mee, en liet zich tijdelijk overtuigen door het idee dat hun aanwezigheid de openheid zou aanmoedigen. Nu de evaluatie negatief uitdraait zou Sergey Brin er nog eerder voor kiezen om China op te geven dan om zijn principes op te geven. Hij wil liever herinnerd worden als een etisch man dan als een rijk man. Of klinkt dat te idealistisch? Hij houdt beslist nog genoeg over.
 • Een blik op de aankondiging van Oracle over de Sun-onderdelen.
 • Moblin
  (vervolg vorige week): de geïnstalleerde applicaties, de Moblin “Garage” (software download shop equivalent) met ingebouwde pop-poll van software (waar wonderwel openoffice.org niet in voorkomt).
  (Moblin is een “Mobile Linux” speciaal ontwikkeld voor netbooks met Atom processor)
  Muziek
  copyleftmuziek gekozen door Lydia.

  Lift ^ | Lift v | Comments Off

  Comments are closed.