Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

De workflow van stockpi

WebGang blog ** March 23rd, 2024 by wim.webgang **

We zitten met een vraag rond de workflow van stockpi.

De versie die draait op een oude raspberry pi met oud systeem, moet altijd een beetje aangepast worden, bepaalde parameters werken niet in die oude versie van gambas, omdat die toen nog niet bestonden. Maar in de nieuwe versie worden die standaard ingevuld met een waarde, de oude versie herkent dat niet en “crasht” erop.

Eigenlijk zouden we nog een extra versie kunnen maken, StockPi-”obsolete”, -”legacy” of zo, maar we vragen ons af of er geen betere oplossing is. Een aparte branche misschien? Branche “legacy”, “Os9Gb3-9-1″ (laatste geeft ineens weer voor welk systeem compatible).

Het probleem is dat je elke keer dat je een merge doet uit de development code, allerlei dingen moet gaan verwijderen, die niet van toepassing zijn. Dan moet je telkens schakelen tussen de development branch en de “lecacy” branch.

En zo ontdekken we de oplossing die in git zelf ingebakken zit: git worktree.

En nu maar hopen dat dat in die oude systeem-versie werkt ….

De branch thing2 wordt onderhouden op de stockpi met een oud bord+distro.
Die wil ik tegelijk kunnen zien/bewerken met een recente development branch als dev-hq.

Upd: ik heb een branch bijgemaakt …legacyapp die ik in mijn workflow in worktree “stockpilegacy” houd.

Git worktree

Zie git worktree

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.