Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Firefox 3.0 beta * Gedachten lezen * Het venijn in de staart * Microsoft ontdekt RSI

i-nieuws 6 na 6 ** June 5th, 2008 by wim.webgang **

05/06/2008


Firefox 3.0 beta
Wie voor de officiele uitgave de nieuwe versie van de Firefox browser wil proberen, is er een “release candidate”. Momenteel is dat release candidate 2, en die zou eigenlijk nauwelijks mogen afwijken van de uiteindelijke officiele 3.0 versie. Ondanks het vroege stadium is die toch al beschikbaar voor Windows, Mac en Linux, en bovendien in een 40-tal talen.

Er is veel kans dat de browser bij het uitkomen records breekt voor het grootste aantal software downloads.
Bovendien gaat het gebruik al richting 20 procent.

www.mozilla.com

Gedachten lezen
Er is een nieuw soort muis gemaakt dat er meer als een koptelefoon uitziet dan als een muis. Je zet het apparaat op je hoofd en het gebruikt sensors om aan te voelen hoe je het pijltje wil sturen. Het werkt als een EEG in het ziekenhuis, maar dan kleiner. De “brain mouse” zou 300 dollar kosten volgens de dailytech website.
Wetenschappers werken ondertussen verder aan meer complexe toepassingen van het lezen van hersengolven. Ze willen een computer ontwikkelen die echt gedachten kan lezen.

 

Het venijn in de staart
McAfee een bedrijf bekend van Antivirus programma’s in de Windows wereld, heeft een onderzoek gedaan naar gevaarlijke websites. Gevaarlijk betekent in hun onderzoek dat ze mogelijk een computer kunnen besmetten. Ze deelden de gevaarlijke sites in volgens de uitgang van de domeinnaam. De meest gevaarlijke “Top Level Domainnames” waren “.hk”, “.cn” en “.info”. Daarvan werd tussen de 10 en 20 procent als gevaarlijk bestempeld. Van de gewone “.com” namen slechts 5 procent.

Microsoft ontdekt RSI

Microsoft heeft een studie laten doen naar problemen van werknemers die met computers werken. Daaruit kwam naar voor dat RSI of “Repetitive Strain Injury” alarmerend toeneemt. Twee derde van alle bedienden zou klachten hebben in rug, nek, schouders, armen en handen. Zowat een derde van de werknemers met RSI legde niet de link met het computerwerk. Bovendien deed 68 procent van de managers helemaal niets als werknemers met dergelijke klachten kwamen.
De werkplekken zijn weinig ergonomisch en mensen werken steeds meer ook buiten het kantoor, dikwijls in nog slechtere omstandigheden.

Leuk onderzoek van een bedrijf dat de personal computer toegankelijk en bovendien de grote verspreider was van de muis bij computergebruik. Iemand een muis-arm?

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.