Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Hey! I’m Julia (zonder cookies)

Uitzending do 18:00 ** April 25th, 2024 by wim.webgang **

Na het nieuws
Julia Evans heeft een aantal goede handleidingen:
- https://jvns.ca/blog/2018/06/19/whati-i-use-wireshark-for/

Cookies cookies cookies ….
- discussie over de vraag om cookies te aanvaarden elke keer je (voor de eerste keer) op een website komt.
- achtergrond: wetgeving wil meer respect voor de privacy afdwingen door te verbieden stiekem informatie over bezoekers bij te houden op diens computer en nadien zelf of door anderen te laten raadplegen waardoor bezoeker gekoppeld kan worden aan andere gegevens (volgen).
- gevolg: websites doen het niet meer dwingen u eerst een vraag te beantwoorden alvorens de website verder te kunnen bezoeken, met “ok”-antwoord daarop geeft de gebruiker zijn toestemming, en kunnen ze het toch verder blijven doen, maar dan “met toestemming”.
- gebruikers hebben (het gevoel van) keuze, maar hebben geen controle over wat de site echt doet als ze “enkel noodzakeleijke” cookies kiezen uit de keuze “alle” – “enkel noodzakelijke/functionele/..”.
- met private browsing mode kan je welk de cookies afschudden, maar dan blijf je ook wel telkens die vraag van de cookies krijgen als je op een website komt.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.