Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Spelletjes sneuvelen * Vervelende leestekens * Patentburo verliest data

WebGang blog ** May 9th, 2024 by wim.webgang **

Spelletjes sneuvelen

Door besparingen bij Microsoft sneuvelen een hele reeks computergames die in ontwikkeling zijn. Of waren.
Microsfot kocht in 2020 game-ontwikkelaar ZeniMax voor 7.5 miljoen dollar en voegde het toe aan zijn XBox afdeling. Dus het leek alsof de games in opmars waren, maar nu vallen plots verschillende rondes afdankingen uit de kast. Het personeel schrikt zich een hoedje (geen rode), bij bv de sluting van de afdeling Tango Gameworks in Tokyo, waar vorig jaar nog het aktiespel Hi-Fi Rush uitgebracht werd, wat normaal een opvolger moest krijgen en zelfs een reeks zou worden. Dat de afdeling Arkane Austin gesloten werd, konden de ontwikkelaars nog begrijpen na de flop van het daar ontwikkelde Redfall. Maar andere afdelingen die geen commerciële flop waren werden ook gesloten, en er zijn er duidelijk nog meer op komst.

Vervelende leestekens

In Groot-Brittanië zijn ze minder gewoon om letters met accenten te gebruiken, en soms wordt ronduit vergeten dat die bestaan. En ook de computerwereld heeft sinds het begin van zijn ontstaan een geschiedenis van enkel herkennen van eenvoudige letters en cijfers, en al de rest kan problemen geven. Bv bij het opslaan van gegevens waarbij de bestandsnaam beperkt is tot basistekens, bij het uitwisselen van informatie met andere computersystemen, opslaan op backup media enz.
In North Yorkshire gaan ze het weglatingsteken op verkeersborden “weglaten”. Het maakt zijn naam er dus waar, en de oorzaak is dat het voor problemen zorgt bij het opslaan van woorden met een apostrof in de databank, volgens het gemeentebestuur.
Speciale tekens als apostrof en ampersant voldoen niet aan de standaard “British Standard 7666:2006″.
Grappig genoeg bevat de titel van die standaard zelf een ampersant:

British Standard 7666:2006(parts 0, 1 and 2) its impact & use within local government

De gevolgen zijn dat een naam met een ‘ die verliest, bv in “Mary’s street”.

Inderdaad, de nieuwe bordjes missen de apostrof, maar dat is buiten de creatieve Brit met een alcoholstift in zijn zak gerekend.
Wandelaars hun haren gaan zo overeind staan van de verkeerde spelling op de borden, dat ze zelf dan maar voor schoolmeester spelen, en de apostrof er nauwkeurig gepositioneerd tussen tekenen.

En de conservatieve Brit ziet hier natuurlijk de verdere teloorgang van het Britse imperium in.

https://www.gov.uk/government/publications/open-standards-for-government/identifying-property-and-street-information

Een ander overheidsrapport kan ook niet zonder het weglatingsteken in de titel:

Summary of the standards’ use for government

Patentburo verliest data

Het patentburo van de VS, USPTO, is geen patenten verloren, maar wel de persoonlijke gegevens van hun klanten. Het is de tweede keer op korte tijd dat hun adressenboekje ontsnapt. De aanvragers van een patent moeten niet enkel het adres van hun werk vermelden, maar ze moeten ook hun prive adres opgeven bij de aanvraag. De gegevens van 14.000 aanvragers zijn per vergissing terechtgekomen in een compilatie, die USPTO op het internet publiceert. Niet door een inbraak, maar door het in werking nemen van een nieuw IT systeem, volgens het USPTO.
Nog geen jaar geleden werd ook al vastgesteld dat in de compilatie van het USPTO ten onrechte adressen van tienduizenden aanvragers zaten, en dat gedurente jarenlang.
Maar het USPTO heeft nu goed nieuws voor zijn gebruikers: het probleem is opgelost.

compiled by BCP v.0.6.3

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.