Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

StockPi project: 1 jaar: van Legacy tot Desktop

RadioLab, Uitzending do 18:00 ** May 16th, 2024 by wim.webgang **

BCP-2 is terug
Met een gecontroleerde update van tumbleweed en een check de avond voor de uitzending is het vertrouwen terug groot genoeg om de BCP2 mee te brengen, en de oude vervang BCP1 thuis te laten.

StockPi blijft splitten
Het was een tijdje stil rond ons StockPi project, maar dat betekent niet dat er niets gebeurde. Integendeel, het project heeft er nog een paar takken bijgekregen: StockPiLegacy en StockPiDesktop. Dat naast de betaande StockPiApp, de desktop applicatie voor op de Raspberry Pi, en de StockPiCLI, de commandolijn versie, waar je dus zelfs geen desktop voor nodig hebt, en die je in een terminal of over ssh kan gebruiken.

StockPiDesktop
- Door de software te ontwikkelen op een desktop of een laptop, ontstond de neiging om meer gebruik te maken van mogelijkheden van de (KDE) desktop, die iets verfijnder is dan op de Raspberry Pi, en bv een groter scherm heeft of een hogere resolutie. Niet alles wat in die StockPiDesktop versie wordt gemaakt, hoeft te worden ingevoerd in de normale StockPiApp.

StockPiLegacy
Maar daaruit groeide het besef dat de beperkingen van de Raspberry Pi versie ook te maken hadden met de wat verouderde software op dat bord. Ook de Gambas versie is er ouder en kan niet alles draaien wat we op een recentere versie kunnen programmeren. Dus misschien is die oude Raspberry Pi het probleem, en moeten we eerder overwegen of we die nog wel als standaard nemen voor ons project. Omdat we het ding toch aan de praat wilden houden, maakten we een afsplitsing van de App en noemden die StockPiLegacy. De

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.