Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Enviro+ meting en Release StockPi 0.4.7 (lib 0.4.5)

RadioLab ** May 30th, 2024 by wim.webgang **

Radiolab …
Marthe en Silvia brengen verslag uit over de installatie van meetapparatuur op het dak van Archipel.
De pi op het dak communiceert naar een andere pi beneden (gelukkig met wifi zodat ze geen kabel moesten trekken), die de gegevens optekent en doorstuurt.
Marthe ondervond dat een Pi geen aan/uit schakelaar heeft, maar dat dat niet betekent dat je dan gewoon de stekker uit moet trekken; dat kan de SD kaart beschadigen (waar zowel de data op bewaard worden, als waar het systeem zich bevindt, het besturingssysteem, en eens beschadigd kan dat de Pi in “dode” toestand achterlaten.
Silvia gaat de uitdaging aan om een nieuw systeem te installeren op ondertussen dus bedenkelijke SD-kaart, niet zozeer uit avondtuurlijke drang, maar eerder uit gebrek aan nieuwe sd kaart in de buurt, en voorlopig lijkt dat nieuwe systeem het toch wel te doen.
De prometheus time series database wordt gebruikt als opslag en doorstuurder van de gegevens.
Nog enkele flarden uit de gesprekken:

  • codeberg.org/artemesia/enviroplus
  • grafana
  • prometheus
  • 2 dockers: prommetheus time series database ontvangt data van allerlei plekken …
  • grafana : enviro+ dashboard
  • numpy probleem (pip install, python virtual environment)

StockPi release party
Een vreemd voorwerp, gevonden op de rommelmarkt, kan helpen bij onze “verziende” camera. Het voorwerp wordt onder de camera van de stockpi gezet. Een component onderin gelegd wordt door de lens vergroot voor de foto. De behuizing van deze lens lijkt wel zelfgemaakt, uit dun hout gesneden, maar zonder de zwarte randjes van de lasercutter. Misschien CNC oppert Marthe.

Vandaag gebeurde de release van de master van ons StockPi project:
StockPiApp: v 0.4.7
6 modules
10 classes
10 Forms
316 Functions
6311 lines of code
1 library

StockPiLib: 0.4.5
6 modules
4 classes
209 functions
2720 lijnen code

Denk eraan: eerst de lib afhalen en compileren (maak uitvoerbaar programma), daarna de app (want die heeft de lib nodig – ook bv de cli versie gebruikt dezelfde lib, maar die is vandaag niet uitgegeven wegens wat achterop in de ontwikkeling).

Er zijn nog wat idee├źn voor ander gebruik, bv voorbereiden rommelmarkt, waarvoor een aantal velden overbodig zijn als fabrikant en fabrikant refentie en zo.
Voor andere toepassing moeten sommige velden afgezet worden zodat ze niet meer op de schermen zichtbaar zijn (in de database kunnen ze blijven bestaan).

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.