Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Spam en medicatie * Noodrem voor vliegtuig * Zin om de code te breken * Computerpolitie in de VS * Beeldige monitor

i-nieuws 6 na 6 ** June 12th, 2008 by wim.webgang **

12/06/2008

Spam en medicatie
Onderzoekers van een bedrijf dat anti-spam oplossingen verkoopt, menen dat de golf van spam en de groei van het Storm botnet te maken hebben met de illegale verkoop van geneesmiddelen via internet. Ze onderzochten de spam die voortkomt uit het Storm botnet, en ontdekten dat die voor meer dan 80 procent reklame is voor online geneesmiddelen verkoop. De methodes die gebruikt worden voor het spammen, en de achterliggende struktuur zouden wijzen naar een Russische misdaadorganisatie.
Ze zouden de botnet beheerders tot 40 procent commissie betalen. De onderzoekers deden ook een aantal bestellingen en brachten de ontvangen produkten naar een labo. Twee derde van de middelen bevatte een verkeerde dosering of samenstelling. Een derde bevatte helemaal geen werkende bestanddelen.

Storm is een efficiente gebruiker van de mogelijkheden van het internet; het stemt zijn spamcampagnes bv af op aktuele gebeurtenissen, zodat er meer neiging is om er op te klikken. Ze gebruiken e-mail, websites, virustechnieken, en distributed computing met meer dan 1 miljoen gelijktijdig aktieve computers. Ze gebruiken ook peer-to-peer (p2p) technieken van de laatste generatie, zodat ze niet eenvoudig op een centraal punt kunnen afgesneden worden. Het netwerk wordt centraal gecoordineerd maar werkt gedecentraliseerd.

Noodrem voor vliegtuig
Het Amerikaanse ministerie voor defensie wil een noodrem voor vliegtuigen. De noodrem zou moeten ingebouwd worden in toekomstige modellen, en moet dienen om een vliegtuig “onbruikbaar” te maken.
Een eerste gebruik is dat het mogelijk moet zijn om een vliegtuig dat op een vlieghaven zijn vertrek voorbereid, alsnog te stoppen om op te stijgen.
Een ander gebruik is een vliegtuig te beletten om bepaalde zones binnen te vliegen. Daarbij wordt gedacht aan belangrijke infrastruktuur-, politieke-, militaire- of geheime zones waarboven een vliegverbod geldt.
Ze willen trouwens ook voor andere voertuigen zo’n systeem; ze willen bv een boot kunnen stoppen op een afstand van 100 meter.

 

Zin om de code te breken
Een ander beveiligingsbedrijf, Kaspersky labs, is van plan om de geheime sleutel te breken van de laatste versie van het GPcode virus. Het is een 1024-bits sleutel en er is heel wat rekenkracht voor nodig, zodat Kaspersky eraan denkt om de techniek van distributet computing te gebruiken. Daarbij kunnen vrijwilligers van over heel de wereld het ontcijferprogramma laten draaien op hun computer, en de resultaten worden via het internet bijeengebracht. De techniek werd bekend bij het zoeken naar buitenaards leven, waarbij het een wetenschappelijk doel diende.

Dat virus bestaat al een tijd, maar een versie die begin juni ontdekt werd, versleutelt een aantal uitgekozen bestanden op de harde schijf van een computer. De bestanden krijgen een gewijzigde naam die eindigt op “_Crypt”. In de map van de bestanden schrijft het virus ook een tekstbestand dat “Read_me” heet. Daarin staat beschreven wat de gebruiker moet doen om een sleutel te krijgen om de bestanden terug om te zetten naar normaal.
Maar gaan mensen wereldwijd computertijd geven aan een prive-bedrijf?
En zelfs als het antwoord ja is, moeten het er veel zijn. 15 miljoen computers van de huidige generatie zeggen ze nodig te hebben om op een jaar tijd de code te kraken. Er wordt alleen gesproken van het virus op Windows computers, waarbij de sleutel verschillend is voor versies vanaf Xp tegenover versies van voor Xp.

kaspersky forum

Computerpolitie in de VS
De VS neemt het verdedigen van zijn belangen ernstig, en niet alleen in olie. In het huis van afgevaardigden werd een wet gestemd die “H.R. 4279″ genoemd wordt en die de Federale politie toelaat een computer in beslag te nemen bij het minste bestand van verdachte afkomst. Als de wet door het Congres komt, wordt er bij de politie een speciale afdeling “Intellectual Property” opgericht.

Meer over 4279 hier

Beeldige monitor
Een computerfabrikant bracht een “Dreamcolor” monitor uit met een LCD kleurenscherm van 30 bits met 1 miljard kleuren. Het scherm is zo kleurecht dat grafische gebruikers de beoordeling van de kleuren op het scherm kunnen doen aan de hand van 6 ingebouwde kleursystemen. Dat maakt proefdrukken overbodig, en bespaart dus veel tijd en geld. Ook nu bestaan al kleurenschermen die goedgekeurd zijn voor kleurbeoordeling, maar die zijn van een prijsklasse van 4 tot 6 keer duurder. Het beeldscherm zou ontwikkeld zijn in overleg met Dreamworks, bekend van digitale films.

Het apparaat is met een prijskaartje van 3500 dollar ook aan de dure kant … Daarvoor krijg je een 24″ widescreen scherm.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.