Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

10 x FOSDEM = 2010

WebGang blog ** February 18th, 2010 by wim.webgang **

Na het nieuws: Tikfoutsites vinden is niet zo moeilijk (eerder eraan ontsnappen). Neem een groot bedrijf, laat de laatste letter weg van de domeinnaam bij het intikken van de URL in de browser, en je hebt prijs.
Sommige bedrijven spelen er op in en registreren ook “afwijkingen” op hun eigen domeinnaam; en linken die door naar hun echte site; zo levert goolge.com een automatische verandering naar google.com op.

FOSDEM 2010
Verslag over de 10e aflevering van deze bijeenkomst van vrije software / open source programmeurs (Free Open Source Developers European Meeting) die zoals steeds doorging in de ULB (Brussel):

  • Interview met Florian Schiessl van het LiMux project, dat vroeger regelmatig vermeld werd in ons programma. Nu eerste-handsinformatie over het project waarbij de stad Munchen overschakelt op Linux en vrije software. www.muenchen.de/limux
  • Het OpenSuse project heeft van de hardwaresponsor mooi speelgoed gekregen: gigantische touch-screen pc’s, die hier draaien op opensuse 11.2, die hier in mooiverpakte cd’s verdeeld werd.
  • De Ubuntu stand heeft een bekende pinguin incarnatie in werking (usb-aangesloten 20 cm grote pinguin die e-mail voorleest, met vleugels klappert als de cd gebrand is en met zijn ogen knippert als er een nieuw bericht op de chat komt…
  • womozchicksInterview met Delphine Leb├ędel van Womoz Woman and Mozilla probeert de vrouwen in de Free / Open Source Software scene meer in beeld te brengen om het aantal vrouwelijke deelnemers op termijn te verhogen. Hier vind je haar “Delphinarium” (blog) en de site van de womoz chicks.
  • Debian, zowat de basis-distributie (voor oa Ubuntu) en op servers, dus ze worden veel gebruikt maar hebben weinig zichtbaarheid in de praktijk. Daarom hebben ze hier wat marketingmateriaal, waaronder zelfs een rode Debian-wijn, t-shirts en bierglazen met een parodie op slogans van biermerken. We laten een van de standhouders uitleggen wat “grmbl” is.
  • En dan waren er nog vele hardwareprojecten, openliggende hardewarekastjes allerhande met zelfbouw of voor zelfbouw bestemde elementen; bv de “openbric”: bijna een pc maar geen toetsenbord of beeldschermaansluiting … maak er maar een mailserver van!

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.