Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

AFACT in beroep * Financiele sektor in Letland lekt * Stekker uit het internet * Ongenode bezoeker * Linux kern 2.6.33

i-nieuws 6 na 6 ** February 25th, 2010 by wim.webgang **

25/02/2010


AFACT in beroep

De “Australische Federation Against Copyright Theft” of AFACT, gaat vandaag op het laatste moment in beroep tegen de uitspraak van een rechter waarbij de provider werd vrijgesproken van auteursrechtenovertreding. De rechter stelde dat het sommige klanten van iiNet zijn die de auteursrechtenwetten overtreden en niet de provider zelf. De AFACT vindt dat als de provider er zich van bewust is dat er zich overtredingen voordoen op hun netwerk, ze die eigenlijk goedkeuren. De rechter verwierp die stelling. Het afsluiten van de internettoegang van klanten bij overtreding van de auteursrechtenwet is volgens de rechter ook niet een “redelijke” reactie omdat daarmee de hele internettoegang voor mogelijk verschillende mensen wordt afgesloten. De manier waarop AFACT de metingen deed waaruit hun conclusies volgen over hoeveel er illegaal gekopieerd wordt werd door de rechter ook van tafel geveegd; het onderzoek was grotendeels geheim, en ook iiNet werd niet op de hoogte gesteld. Daarmee is niet aangetoond dat de provider “op de hoogte was” van misbruik van het netwerk, en was de provider terecht kritisch over de de beschuldigingen tov. zijn klanten. Bovendien is het niet aan de filmindustrie om te “oordelen” wat overtredingen van de wet zijn, dat is aan de rechtbank.
De provider raadt de filmindustrie aan op een productieve manier mee te werken van een legaal online aanbod.

Zowat de enige zekerheid na het proces is dat werknemers van AFACT de auteursrechtenwet hebben overtreden. Ze namen een abonnement bij iiNet en gebruikten programma’s om illegale copies van films van het internet te halen.

Financiele sektor in Letland lekt

Er is een anonieme bron die druppelsgewijs informatie over de financiele sektor in Letland laat uitlekken. Een van de zaken die de publieke verontwaardiging deed oplaaien, was de belofte van beheerders van banken dat ze hun lonen zouden verminderen toen de overheid de banken redde. Nu blijkt dat ze dat niet gedaan hebben.
Een andere was de geheime bonussen die uitbetaald werden bij overheidsbedrijven.

De anonieme bron gebruikt internettechnieken als twitter, en hij informeert tv-redacties. Hij suggereert aan de data te komen door het kraken van computersystemen.

Stekker uit het internet
In de senaat in de VS werd een wet voorgesteld waarin de president van de VS het recht zou krijgen het internet stil te leggen in geval van een noodgeval zoals een gevaarlijke cyberattack, een aanval via en op het internet. In de VS leeft de overtuiging dat ze het meest kwetsbaar zijn en dat ze het meest te verliezen hebben bij een cyberaanval. En in de huidige omstandigheden zouden ze ze zich niet kunnen verdedigen bij een internetoorlog.

Ongenode bezoeker

Een computer-veiligheidsexpert kreeg op een van zijn servers alarm van zijn bewakingssoftware. Er probeerde iemand in te loggen op een van zijn servers die hij huurde bij een hosting provider. Zijn bewakingssoftware houdt een log bij van alle pogingen en de naam en het wachtwoord dat gebruikt wordt bij de poging. Hij schrok wel toen hij de log nakeek; er had iemand op zijn server proberen in te loggen met zijn master login en wachtwoord dat hij heeft om al zijn virtuele servers te beheren op een administratie-website van die hosting provider. De poging bleek bovendien afkomstig van een ip-adres dat aan die hosting provider zelf toebehoorde. Na contact met de provider bleek dat er geen inbraak gebeurde, maar dat personeel van de provider zelf probeerde in te loggen omdat ze vermoedden dat zijn server besmet was met malware, en ze dat wilden onderzoeken.

De man was niet gediend met het voorval. Waarschijnlijk was een blog over malware de oorzaak van een valse melding bij de provider dat een van de verhuurde servers besmet was.
Sucuri Security blog
en
vervolg

Linux kern 2.6.33

Er is een nieuwe versie van de Linux kern uitgegeven met versienummer 2.6.33. Naast een aantal technische veranderingen zijn er ook voor eindgebruikers interessante vernieuwingen: zo is de “Nouveau driver” opgenomen in de kern, en die maakt het mogelijk een aantal NVidia kaarten te gebruiken. Daar bestonden al drivers voor van de fabrikant zelf, maar die waren closed source, en konden niet opgenomen worden in de kern. Programmeurs hebben onderzocht hoe die gesloten drivers werken, en een eigen open versie geprogrammeerd. .

Kernel aankondiging door Linus

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.