Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

De stekker uit het internet

FOSS-IT, Uitzending do 18:00 ** February 25th, 2010 by wim.webgang **

redplugcreativecommonsInternet unplugged?
Hoe denken de Amerikanen het senaatsvoorstel, dat de president de macht geeft om het internet stil te leggen bij cyberattack, te realiseren? De stekker uittrekken? Waar zit die dan wel?

Misschien in het DNS systeem; het systeem dat de domeinnamen van het internet beheert en die namen verbindt met de (ip-) adressen van de servers waarop de diensten draaien. De DNS struktuur zit grotendeels in de VS, en de regering probeert al langer hun vat daarop te verhogen. Het lijkt logisch dat andere delen van de wereld een backup DNS systeem beginnen uit te bouwen…

Virtuele inbraak:
Achtergrond bij de hosting provider die probeert in te breken in de servers die zijn klanten huren: een beheerder van de provider probeerde doodleuk het “klant-wachtwoord” van de klant uit om in te loggen op de door hem gehuurde server. Dat dient eigenlijk om de klant via een controlepaneel op een website zijn virtuele servers te laten beheren, zoals herstarten, configuratie veranderen enz. Gokje dus. De servers zelf zijn ge├»nstalleerd door de klant en de provider heeft daar normaal geen toegang toe. Maar als de provider denkt dat zo’n server “besmet” is, grijpt hij in om de veiligheid van hun hele dienstverlening te garanderen, ook naar andere klanten toe, is hun uitleg.

Muziek:
- een wandeling door Electrobel muziek.

(foto: bron Flickr by My Melting Brain)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.