Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Google TV * P2P is geen piraterij * Auto-alarm

i-nieuws 6 na 6 ** March 18th, 2010 by wim.webgang **

18/03/2010


Google TV

Google heeft zijn zinnen nu ook gezet op TV. Volgens een bericht in de New York Times zou Google samenwerken met Sony en Intel om een nieuwe generatie van tv-toestellen en convertors te maken. Die nieuwe toestellen zouden draaien op een Atom processor van intel, die nu al bekend is voor zijn gebruik in netbooks. Het besturingssysteem heeft Google al in huis: Android. Voor de randapparatuur als afstandsbediening, draadloos toetsenbord etc zou Logitech ingeschakeld worden. Het is nog vroeg in de ontwikkeling, dus te koop zal het nog niet aangeboden worden. Wel komt er over een paar maanden een toolkit voor programmeurs. Een van de doelen lijkt het internet op het tv-toestel te brengen op een bruikbare manier; je kan immers filmpjes bekijken op het internet – waarom niet ineens op je TV? Deze geruchten worden nog niet officieel bevestigd door de betrokken bedrijven, maar ze hebben wel job-advertenties in de richting van “Ervaring met Android” met als doel “uitbreiden van technologie naar gsm en tv-scherm”.

.

P2P is geen piraterij

Een rechter in Spanje heeft het nu eens klaar en duidelijk gezegd: een peer-to-peer netwerk is een netwerk voor het versturen van data tussen verschillende individuele internetgebruikers, en houdt op zich geen overtreding in van rechten van auteurs of anderzijds beschermd werk.
De uitspraak viel in een rechtszaak van de SGAE tegen Jesus Guerra Calderon, die een webpagina onderhoud met P2P links naar eDonkey.
De rechter merkte op dat de auteur van de website geen winst maakte, noch direct, noch inderect, en dus niets fout deed. Bovendien is er geen wet in spanje die verbiedt een link te maken naar auteursrechterlijk beschermd werk.

Spanje verwierp eerder al het “3e waarschuwing en afsluiten” systeem, en beschouwt een internet-breedbandverbinding als een basisrecht.

De man heeft naar het schijnt ook een cafe, dus daar zullen nu wel straffe verhalen worden verteld over het afslaan van de aanval van de Spaanse “RIAA”

.

Auto-alarm

In Texas heeft een autoverkoper een afstandsbediend controle-systeem ge├»nstalleerd onder het dashboard van auto’s die op afbetaling verkocht werden. Als een klant niet betaalt kan dan vanuit het kantoor de klaxon van de auto geactiveerd worden, of kan de startfunctie van de auto uitgeschakeld worden.
De autohandelaar kreeg het erg zwaar de laatste tijd; niet alleen was er de crisis, waardoor hij mensen moest afdanken, maar bovendien waren er technische problemen met het afstandsbediend systeem. Er kwamen veel klachten van autobestuurders die zonder reden geconfronteerd werden met een luid klaxonerende auto op hun oprit, of die na het werk hun auto niet meer konden starten en hem lieten wegtakelen. Oorzaak was het “Webtech Plus” systeem. Na een grondig onderzoek van het systeem werden alle wachtwoorden gereset, en werd een voormalige werknemer opgepakt. Die had na zijn ontslag het wachtwoord van een collega gebruikt om in het systeem binnen te dringen en wraak te nemen op zijn ex-werkgever.

De ontslagen werknemer wist hoe het systeem werkte, het is normaal opgevat om de gegevens van een klant in te geven en mogelijk diens auto te de-activeren. Hij begon dan ook met bepaalde klanten op non-aktief te zetten. Hij had echter al snel ontdekt hoe hij de hele database van meer dan duizend klanten kon opvragen, waarna hij ze alfabetisch begon af te gaan. Dat maakte dan ook duidelijk dat het geen willekeurige fout in het systeem was, maar een bewuste aktie op de software. Het systeem werkte via een website waarop ingelogd moest worden, dus het ip-adres van de dader was dan ook snel gevonden in de logs.
Het bedrijf dat de afstandonderbrekers verkoopt als technische oplossing, prijst het systeem aan om je verkoop op te drijven: je kan immers een auto verkopen aan klanten die eigenlijk hun lening niet zouden krijgen omdat er kans is dat ze die niet kunnen afbetalen. Bovendien betaalt de klant het ingebouwde beveiligingssysteem mee bij de aankoop.

Ps: Zou zo’n systeem ook toe te passen zijn op ..
- maanauto’s?
- huurders van een appartement?
.

.

.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.