Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Programmeurs in de cel * Suiker * YouTube en Wikipedia even weg

i-nieuws 6 na 6 ** March 25th, 2010 by wim.webgang **

25/03/2010


Programmeurs in de cel

Twee veertigers werden opgepakt voor hun rol in een miljardenfraude. Het zijn programmeurs die werkten voor Madoff. Ze maakten speciale programma’s waardoor het mogelijk werd de toezichthoudende instanties om de tuin te leiden. De rechterhand van Madoff, DiPascali, werd vroeger al opgepakt, en werkt mee met het gerecht. Het is zijn informatie die de politie naar de programmeurs leidde. Madoff, die zelf op zijn oude dag met de fraude naar buiten kwam, heeft 150 jaar gevangenis gekregen voor zijn miljardenfraude.

Suiker

Een prof psychologie van de univeristeit van Princeton heeft een onderzoek gedaan op ratten, waarbij die verschillende soorten suiker aangeboden kregen. De suikersiroop uit mais met hoog fructose gehalte, HFCS, bleek de ratten dikker te maken dan andere, bv gewone witte gerafineerde suiker.

De prof onderzoekt het gedrag van de mens, meer bepaald verslavingen en de onderliggende systemen. Een vorm van verslavind die hij onderzoekt is suikerverslaving, en het verband tussen suiker en gewicht.

De fructose-suikersiroop die onderzocht werd is de soort die gebruikt wordt als vervanging voor gewone suiker (sucrose) in frisdranken, fruitsappen, ontbijtgranen, brood, yoghurt en ketchup, en dit sinds ze 40 jaar geleden werd ingevoerd. Het is ook juist in dit tijdsvak dat obesitas in de VS dramatisch is toegenomen. In de jaren 70 was 15 procent van de bevolking in de VS te dik, nu 33 procent.

Er wordt ook nog vervolgonderzoek gepland, nl naar de effecten van de combinatie van hoogfructosegehalte suiker met vet voedsel, en de effecten op de eetlust door inwerking op de hersenen.

Bart Hoebel

.

YouTube en Wikipedia even weg
Vandaag was YouTube rond de middag even van het net verdwenen volgens berichten op internet. Het zou bijna twee uur geduurd hebben eer de site terug in werking was. De foutmeldingen waren “Http/1.1 Service Unavailable”, en “Internal Service Error”. De meldingen kwamen ondermeer uit Nederland, waar zowel youtube.nl als youtube.com buiten werking was.
Filmpjes van youtube die geïntegreerd zijn in websites bleven wel werken.
Op een Britse website werd het verband gelegd met de uitzending op YouTube van een Indische eerste klasse wedstrijd.
YouTube is ondertussen terug online en vermeldt geen oorzaak op zijn startpagina.

Ook Wikipedia had een probleem en was een tijdlang niet te bereiken. Het probleem ontstond door een overbelasting in Europa; door oververhitting in het datacenter schakelden de servers zichzelf uit voorzorg uit. Er trad een noodprocedure in werking die het verkeer van Europa dan omleidde naar de servers in Amerika. Maar er was iets fout met het omleiden van de DNS aanvragen, waardoor Wikipedia wereldwijd niet meer te bereiken was. De fout werd snel opgelost, maar het duurt even eer de juiste instellingen werken voor de gebruikers.

Het duurt een tijd eer de DNS gegevens doorsijpelen langs de hierarchie van het internet. De DNS gegevens worden onderweg gebufferd, o.m. bij de providers tot in de computers van de gebruikers.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.