Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Zonnerace 2008 * Geheim Google adres * De prijs van de Linux-leugen *

i-nieuws 6 na 6 ** July 17th, 2008 by wim.webgang **

17/07/2008Zonnerace 2008

De race op zonne-energie is weer begonnen. Het traject gaat dit keer van Dallas naar Alberta, in de North America Solar Challenge. Er doen 24 teams mee, vooral van universiteiten, zoals het beroemde MIT. Vorig jaar in Australie, op de World Solar Challenge, won een team van de universiteit van Michigan met de “Continuum”. Deze universiteit won zowat de helft van de Solar Challenge wedstrijden die in Noord-Amerika doorgingen. Ze hebben meer dan 300 sponsors en een budget van 2,4 miljoen dollar, waarvan de zonnewagen 500.000 dollar opslorpte.
De zonne-race heeft ondertussen aanzien verworven, en er zijn al automerken die als sponsor optreden. Er zijn ook al successen geboekt; zo is de gemiddelde snelheid met 50 procent toegenomen sinds de eerste race eind jaren 80. Het is trouwens niet de topsnelheid van de wagen die bepalend is om de race te winnen, maar eerder de efficientie en de strategie.
De race van 3.862 km loopt door de VS en een stuk over een snelweg in Canada. Ze begon zondag 13 juli en de eindceremonie is voorzien op 23 juli. Er zijn ook nog andere zonneraces als de Solar Drag Race en volgend jaar is er weer een World Solar Challenge in Australie.

 

Geheim Google adres

Een blogger ontdekte een manier om de naam en voornaam op te zoeken van een google e-mail adres. Bij het maken van een e-mail adres in Google wordt niet vermeld of die naam en achternaam geheim blijven. Als je een e-mail stuurt wordt normaal gezien alleen je e-mail adres zichtbaar in de mail.
Door iemand uit te nodigen voor een gedeelde Google calendar, kan je echter die oorspronkelijk ingevulde naam en achternaam zien. Je nodigt iemand uit voor je kalender op basis van een “zoek” op het google e-mail adres. In het antwoordscherm na de uitnodiging staan naast het e-mail adres de namen op het scherm.

De prijs van de Linux-leugen

De zaak van SCO tegen “Linux” is al een tijdje uit de aandacht verdwenen nadat eerst bleek dat SCO de zaak niet hard kon maken, en nadien in zijn leugens wegzonk tot het randje van een faillissement. Een van de bedrijven die door SCO onder schot werd genomen was Novell, maar de kogel leek van richting te veranderen. Uiteindelijk bleek dat SCO de rechten van Novell geschonden had in plaats van omgekeerd, en al de rest van de elementen werden door de rechtbank verworpen. Het resultaat van de meest recente uitspraak is de schadevergoeding die SCO moet betalen aan Novell, namelijk 2,5 miljoen dollar plus intresten.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.