Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Hackintosh

Uitzending do 18:00 ** July 17th, 2008 by Lydia **

- Creative Commons in het Zuid Afrikaans.

From the official iva-nova website Photo by Stas Baranovsky- Festivalydia: Iva Nova was aanwezig vanuit Sint-Petersburg (Rusland) in Borgerhout. (iva-nova.ru met veel mp3 downloads)

- Blog van Continuum zonnewagen:
http://www.engin.umich.edu/solarcar/blog
http://www.engin.umich.edu/solarcar/blog
In 2009:
wsc.org.au.
http://americansolarchallenge.org

- Een voorbeeld van het “geheim” Google adres:
http://flickr.com/photos/holdenk/2672771305/sizes/o/in/photostream/
volledige beschrijving:
http://blog.holdenkarau.com/2008/07/gaping-whole-in-gmail-privacy.html
de blog
http://blogs.securiteam.com/index.php/archives/1113

- Hackingtosh:
Toen Apple zijn computers begon uit te rusten met een standaard intel processor doken onmiddellijk de geruchten op dat er wel eens een windows op zou kunnen draaien. Maar als je de zaken omdraait kan het mogelijk zijn om het bij die computers horende Apple OS-X systeem op een andere computer met die standaard processor te draaien, een mac-compatible als het ware. Net zoals de originele IBM-pc, die een reeks clonen kreeg die uit een gelijkaardige combinatie van standaard componenten bestonden. Allerlei operating-systeem knutselaars gingen aan het werk en probeerden als eerste het systeem te laten draaien op een niet-mac.

Maar er is blijkbaar een bedrijf dat effectief OS-X compatibele computers verkoopt; naar keuze met het besturingssysteem erop ge├»nstalleerd. Het bedrijf heet Psystar, en heeft verschillende toestellen die ze “Open Computers” noemen, waarbij werkstations “Open Pro Computer”, “opengamer” en “openserve” servers. Bij de computers wordt geen toetsenbord of muis geleverd, daarvoor kan je standaard usb of bluetooth apparaten gebruiken.

Bovendien zijn de computers ook perfect in staat om Linux te draaien. Windows zou ook kunnen, maar wordt door het bedrijf niet ondersteund.

Dit alles lijkt officieel te kunnen, ondermeer omdat Apple zijn systeem apart verkoopt; je kan het in principe installeren waarop je wil. Maar voorheen waren er geen apparaten die compatibel waren. Bovendien kunnen fabrikanten nu beter aanpassingen doen omdat de kernel van het OS-X systeem ook gebaseerd is op open source software. Toch is Apple er niet mee gediend, en proberen ze op allerlei onrechtstreekse manieren Psystar te stoppen. Apple haalt er bv overtreding van merkrecht bij. Nochtans zijn Psystar computers absoluut geen namaak-macs, ze lijken er langs geen kanten op, en ze hebben zeker geen Apple logo. Maar Apple wil dat het bedrijf stopt met de verkoop van computers met OS-X, en bovendien alle voordien verkochte exemplaren terugroept. Ze vinden dat het schade aanbrengt aan de goede naam van Apple, en dat klanten door de niet-mac systemen een verkeerd beeld krijgen van Apple/Mac. Misschien komt dat ook door de agressieve toon van Psystar: die zeggen dat hun computers voor vergelijkbare capaciteiten in verhouding veel goedkoper zijn dan die van Apple, ofwel voor dezelfde prijs sneller. Maar uiteindelijk zal Apple moeten aantonen dat Psystar iets doet dat onwettig is. Als dat niet lukt hebben ze een groot risico gelopen met de aandacht te vestigen op het geval Psystar. Stel dat een rechtbank zegt dat het kan, kunnen pc-fabrikanten als HP, Dell, Asus, enz hun eigen mac-compatibles gaan bouwen…

Muziek:
Aunt Marusia -> Iva Nova
Uncle Volodia -> Iva Nova
Good Times -> Falcon030
Black Hornet03 -> Macanoïd&Falcon030

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.