Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Wachtwoord veranderd * e-mail veiling * Bankgegevens * Psystar in de tegenaanval

i-nieuws 6 na 6 ** August 28th, 2008 by wim.webgang **

28/08/2008

Wachtwoord veranderd

De klant van een Engelse bank ontdekte dat iemand zonder zijn medeweten zijn wachtwoord veranderd had. Het eigenaardige is dat hij dat paswoord nog maar pas gewijzigd had, dus het kon niet te oud zijn. Hij had onlangs wel een conflict met de bank gehad over een verzekering. Het leek er sterk op dat medewerkers van de bank niet alleen zijn wachtwoord konden veranderen, maar het ook gewoon konden lezen, want bij navraag vertelden ze hem wat het huidige wachtwoord was. Normaal wordt er van uitgegaan dat medewerkers alleen een wachtwoord kunnen “resetten”, leegmaken of vullen met iets anders, maar niet dat ze het kunnen lezen. Het gaat in dit geval niet over de pincode.
De medewerker die het wachtwoord had verzet zou volgens een mededeling van de bank “niet meer bij de bank werken”, en ze boden hun excuses aan.

e-mail veiling

De website wikileaks blijkt over de e-mail correspondentie van Hugo Chavez te beschikken. Ze zijn nu van plan om periodes uit zijn correspondentie per opbod te verkopen om hun financiƫle problemen te overbruggen. Ze hebben extra geld nodig wegens de juridische vervolging die onstaan is door ontevreden personen, bedrijven of instanties in verband met andere lekken. Na verloop van tijd zullen ze het archief volledig publiceren. Het gaat over de periode 2005 tot 2008.

De site ziet er wat wikipedia-achtig uit, en trok op korte tijd aandacht door allerlei documenten te laten uitlekken. De site probeert allerlei “geheime” documenten te publiceren zodat analyse door iedereen mogelijk is. Ze zien zichzelf als een instrument voor journalisten. Ze sluiten daarmee aan bij de “Freedom of information act” in de VS. Ze jaagden onder meer een Zwitserse bank tegen hen in het harnas.

URL: wikileaks.org

 

Bankgegevens

Een man uit Oxford kocht voor 77 pond een tweedehandscomputer via internet, en stelde tot zijn verrassing vast dat er eigenaardige gegevens op de computer te vinden waren. Er zaten miljoenen gegevens op van klanten van een bank. De bank zegt dat de normale regels niet gevolgd zijn voor het afgedankte materiaal en wil de computer graag terug.

Eens benieuwd hoeveel ze ervoor bieden.

Psystar in de tegenaanval

Het bedrijf dat computers verkocht die compatibel waren met het Apple systeem X en daarvoor aangeklaagd werd door Apple, gaat in de tegenaanval. Ze klagen nu Apple aan voor ongeoorloofde monopoliepraktijken. Ze verkochten computers die voorzien waren van een officiƫle versie van het Apple-systeem. Maar Apple wil niet dat hun systeem op niet-Apple computers gebruikt wordt, zelfs al kan het technisch wel.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.