Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Mandriva (niet) te koop

Uitzending do 18:00 ** May 13th, 2010 by wim.webgang **
 • Lydia is voor onbepaalde tijd vertrokken naar de andere kant van de wereld (zoals u vorige week kon horen), dus wij verwelkomen Lola in de WebGang uitzending vanaf deze week. Welcome back!
 • Mandriva: Hoewel het nieuws een paar dagen de ronde doet dat Mandriva te koop staat, wordt het vandaag staalhard ontkend door de Mandriva direktie.
  Lola leest de verklaring (FR) die zegt die dat Mandriva te lijden heeft onder de economische crisise net als iedereen, en dat het bedrijf altijd op zoek is naar samenwerking met andere bedrijven, en op eender welk moment gesprekken kan voeren met een bedrijf voor een of andere vorm van samenwerking.
 • Mandriva, Ubuntu; verschillende Linux distributies in ons programma doet de vragen rijzen: Wtf is Mandriva? Waarom Linux gebruiken? Of een afgeleide sub-vraag; wat is het verschil dan, wat maakt Linux “goed” of “beter”? Een eerste aanzet tot antwoord – het heeft blijkbaar iets met “unix” te maken. Dit ruikt naar wordt vervolgd…
 • Open source software verkopen kan dus, maar Open Source HardWare? Bv de 3D-printer die we zagen op FOSDEM 2010: http://www.makerbot.com/
  http://www.adafruit.com/
  Het opvallende van deze laatste is dat ze veel electronische gadgets verkopen, zowel kant en klaar, als inbouw, of in bouwdoosvorm. Maar ze verkopen ook de componenten apart, zodat je een afwijkende versie kan maken, die je evengoed weer kan verderverkopen.
  Voorbeeld van een project: controleer het verbruik van apparaten met je computer:
  http://www.ladyada.net/make/tweetawatt/

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.