Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Do you feel the Heat-Gang

Uitzending do 18:00 ** September 4th, 2008 by wim.webgang **

Na het nieuws

HeatGang
klimaat 2klimaat1Klimaatveranderingsspecialist en voorzitter van het IPCC kwam zaterdag spreken in Gent. We laten een paar uittreksels van Rachendra Pachauri horen over:

  • Gebruik van het BNP als maatstaf voor vooruitgang heeft als effect dat overproductie, overconsumptie en de kost van de medische gevolgen allen als vooruitgang gewaardeerd worden. “Vooruitgaan in welke richting?”
  • Evolutie van vleesconsumptie in de wereld, trends voor de toekomst. De veestapel veroorzaakt ook andere gassen die tot 200 keer meer impact hebben dan CO2 (stikstof, methaan, ..), en onrechtstreeks wordt door ontbossing voor die veestapel nog eens het milieu belast (70% opp v landbouwgrond, 30% van wereld). Voeding voor die dieren, waterverontreiniging, ammoniakuitstoot (zure regen). Een ha gewassen kan 30 mensen voeden, 1 ha dieren slechts 5 tot 10 met dierlijke produkten (eieren/melk/vlees)
  • Op bezoek in de VS aan de luchthaven afgehaald met grote auto die met draaiende motor en airco staat te wachten terwijl hij de veiligheidsmensen probeert te overtuigen dat hij geen terrorist is.
  • En de uitreiking door organiserende EVA van de “Nobelprei”.

Muziek: dark fantasy (S-Cape) – From: Dark Contest Compilation – Electrobel.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.