Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Surfen in VS * Verslaggevers zonder grenzen * ASCAP gooit met modder *

i-nieuws 6 na 6 ** July 1st, 2010 by wim.webgang **

1/7/2010


Surfen in VS
In de VS is door een computertijdschrift een test op de snelheid van het surfen over de internetverbinding van verschillende providers uitgevoerd. Er werden in totaal 250.000 testen gedaan om tot de resultaten te komen. 1.23 Mbps over een Fibre Optic Service was het beste resultaat, en 544 Kbps van een DSL-provider was het slechtste resultaat.
.

Verslaggevers zonder grenzen
Reporters Sans Frontières (RSF) wil bescherming bieden aan bloggers en andere internetverslaggevers die werken in landen waar ze in gevaar zijn door publiek hun mening te uiten. Er zitten bv meer dan honderd bloggers wereldwijd in de gevangenis. Daarom biedt RSF nu de Anti-Censorship Shelter aan; een dienst die de afkomst van internetverkeer verdoezelt. Daarvoor gebruiken ze een systeem bekend als “onion router”, die ervoor zorgt dat een gebruiker niet getraceerd kan worden op basis van zijn ip-adres.
Gebruikers moeten zich er wel van bewust zijn dat de inhoud van het verkeer daarmee niet beschermd is.

Wachtwoordkraker

Een Russisch bedrijf heeft een exclusieve software op de markt gebracht speciaal voor politiediensten die misdaadonderzoek doen, en veiligheidsonderzoekers van overheidsdiensten. De software heet “internet password breaker” en is bedoeld voor Windows computers. Daarvan kunnen de wachtwoorden die gebruikt zijn op een pc met Windows zichtbaar gemaakt worden. Voorbeeld van het resultaat is een lijst met telkens de websiteURL, de titel van de websitepagina, de login en het wachtwoord. Het gaat vooral over Internet Explorer, Outlook, Live Mail, en andere wachtwoorden opgeslagen in “pst” bestanden.
De manier waarop de onderzoekers die zo’n software nodig hebben, bereikt worden is weinig selectief: het product is gewoon te koop in een doos voor 49 dollar.

ASCAP gooit met modder
ASCAP heeft een campagne gevoerd naar zijn leden waarbij ze de Electronic Frontier Foundation en Creative Commons beschuldigt van ondermijning van het “copyright”. Creative Commons reageerde al dat wat zijn doen gebaseerd is op copyright wetgeving, en deze dus zeker niet ondermijnt.
Ondertussen hebben tientallen bekende en nog veel meer onbekende artiesten al gebruik gemaakt van die Creative Commons Licenties. Uit de teleurgestelde reakties van een aantal ASCAP leden lijkt de brief zich nu als een boomerang omgekeerd te hebben; het vertrouwen in de organisatie daalt.
.

Domein in beslag genomen

Een aantal websites die films en tv-series verdeelden zonder daar de rechten op te hebben, werden gesloten door de overheid in de VS. Ze hadden een zakenmodel opgezet waarbij ze films en tv-shows heruitzonden met streaming, waarbij het beeld omgeven was door advertenties. De domeinnamen werden “in beslag genomen”,
Nadien hield de filmindustrie een triomfantelijke persconferentie in de Disney studio’s. Voor het oprollen van deze filmfraude werden heel wat overheidsdiensten ingeschakeld; douane, ministerie van handel, financiën, communicatie-inspectiediensten, FBI, enz. Ook buitenlandse diensten werden ingeschakeld, de servers van waar gestreamd werd, stonden bv in Nederland.

De betrokken sites waren: TVShack.net, Movies-links.tv, Filespump.com, Now-movies.com, PlanetMoviez.com, PirateCity.org, zml.com, NinjaVideo.net, and NinjaThis.net.

Bio-sensoren

Een onderzoeksteam van een labo in de VS heeft een miniatuur bio-voeler gemaakt, die op 24 uur de aanwezigheid van microben in een staal kan detecteren. Het kleine apparaat kan ongeveer 2000 virussen en 900 verschillende bacterien identificeren. Ondertussen wordt verdergewerkt aan een versie die 5700 virussen kent; en duizenden bacterien en schimmels. Livermore Microbial Detection Array heet het apparaat waarop het DNA-staal aangebracht wordt. Het bevat biologische voelers die bij een positief resultaat oplichten. Met een scanner wordt dat oplichten uitgelezen en geïnterpreteerd.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.