Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Trage e-books * Werken in IT * Kraak de automaat * Het hoofd koel houden * Cyber Commando * Zonnevliegtuig

i-nieuws 6 na 6 ** July 8th, 2010 by wim.webgang **

8/7/2010


Trage e-books
Het lezen van een boek op een electronische lezer gaat trager dan het lezen van een echt boek. Dat is de conclusie van een onderzoek bij gebruikers van iPad, Kindle2, en PC. Ook de tevredenheid van de gebruikers werd onderzocht, en hoewel de pc het grootste scherm heeft is de tevredenheid toch het laagst.

Werken in IT

Een Chinees IT bedrijf is steeds op zoek naar talent. Dat testen ze dan ook grondig, er wordt een IQ-test gedaan en die moet een score van 125 of meer geven. Ze richten zich bij deze zoektocht op de Amerikaanse Universiteiten van computerwetenschappen.
Als ze Chinees personeel aanwerven hebben ze meer keuze en daar ligt de lat zelfs op een IQ van 140.

Kraak de automaat

Hoewel het niet veel aandacht krijgt in de pers, zijn geldautomaten best wel te kraken volgens de Italiaanse beveiligingsexpert Raoul Chisa. Dat wilde hij graag vertellen op een lezing op “Hack in the Box”. Zelfs voor de presentatie waren al een paar mensen overtuigd, nl bij de fabrikant van ATM automaten. Ze lieten met dreiging van juridische vervolging de presentatie verbieden omdat die te veel details zou bevatten die door kriminelen gebruikt kunnen worden. Nochtans gaat het allemaal over bestaande en reeds beschreven gebreken; de ATM-automaten fraude is met zo’n 150 % gestegen bleek al in 2009. Raoul Chisa werkt trouwens voor het onderzoeksinstituut van de Verenigde Naties voor misdaad en recht. Zijn presentatie heette “The Underground Economy”, en hij hield die al eens eerder.

Vraag is wie nu meest beschermd wordt; de ATM fabrikant of de kleine groep criminelen die de gebreken nu al gebruiken? In ieder geval niet de onschuldige gebruiker. Gelukkig zijn de slides al “online” te vinden …op slideshare
zie ook www.cupfighter.net

Het hoofd koel houden
Sommige computersystemen gebruiken daarom waterkoeling ipv luchtkoeling. In Zurich wordt bv een supercomputer gekoeld met water, dat een temperatuur kan hebben tussen 40 en 60 °C, omdat het rechtstreeks de componenten zelf koelt.
Computers hebben het bij de huidige temperaturen niet gemakkelijk om het hoofd koel te houden, zelfs als de ventilatoren en de luchtopeningen niet vol proppen stof zitten. Een inkomende luchtstroom onder 30° C houden is niet zo eenvoudig deze zomerdagen, en een serverroom kan al snel de temperatuur zien oplopen tot boven de 40°. De rekeneenheid van een computer heeft naargelang de versie van de chip een maximumtemperatuur met een waarde als 70, 80, 90 en zelfs 100 graden. Rond 60 graden is een normale temperatuur. De Pentium IV processor voelt zelf dat het te warm wordt en gaat dan trager werken.

Cyber Commando
De VS heeft een aparte legerafdeling opgericht voor de cyberoorlog: het “United States Cyber Command”.
Het hoofdkwartier ervan is gevestigd in Maryland. Het initiatief tot de oprichting werd een jaar geleden genomen door Robert Gates. Algemeen is het doel alle cyberspace initiatieven te overkoepelen en te coördineren, en ervoor te zorgen dat de eigen cybercapaciteit gevrijwaard blijft en die van de vijand onbruikbaar gemaakt kan worden. De juiste werking is onbekend, zelfs binnen het militair apparaat.

Het wapenschild (hier) bevat een combinatie van letters en cijfers.

Zonnevliegtuig

Het experimenteel Zwiterse zonnevliegtuig dat een vlucht om de wereld moet gaan maken, heeft zijn eerste serieuze testvlucht achter de rug. De vraag was vooral of de overdag opgeslagen energie genoeg zou zijn om ook de nacht door te vliegen. De vleugels en de romp zijn bezet met zonnecellen die de energie in batterijen opslaan. Het vliegtuig heeft inclusief vleugels een breedte van 63 meter en een lengte van 21 meter, en het is bijna 6,5 meter hoog. Er zitten 4 motoren van 10 pk in. De gemiddelde snelheid zou 70 km/u moeten worden. Het vliegtuig moet tot 8500 km hoog kunnen vliegen. Het vliegtuig is grotendeels van kunststof gemaakt, en weegt daardoor maar 1,6 ton. Er moeten 2 piloten plaats krijgen in het vliegtuig.

www.solarimpuls.com

check out : wp-pda enhancement

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.